Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στα Εξάρχεια με μολότοφ, κρότου λάμψης και χημικά

Άγρια σκηνικά με αστυνομικούς και κουκουλοφόρους να ανταλλάσσουν "πυρά"

5 Δεκεμβρίου 2022 22:14
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στα Εξάρχεια με μολότοφ, κρότου λάμψης και χημικά
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια και πιο συγκεκριμένα στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση φορέων και συλλογικοτήτων για την αυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους των Εξαρχείων, παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Πριν από λίγη ώρα, νεαροί έκαψαν κάδους, ενώ υπήρξε και ρίψη μολότοφ και αντικειμένων προς τα ΜΑΤ. Υπάρχουν αναφορές για μαζική χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών στο σημείο από την ΕΛ.ΑΣ. Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια και έξω από το ΣΕΦ για το ντέρμπι Παναθηναικός - Ολυμπιακός.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στα Εξάρχεια με μολότοφ, κρότου λάμψης και χημικά
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Σε επιφυλακή αύριο (6/12) το κέντρο της Αθήνας - Ποιες είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστουν

Οργανωένη η Τροχαία αύριο Τρίτη 6 Δεκεμβρίου με εφαρμογή έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν στο κέντρο της Αθήνας, των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δείτε επίσης το περιστατικό μαθήτριας που προσπάθησε να μπει στην Βουλή με μαχαίρι

Την ίδια ώρα, από τη ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα.

Λεπτομέρειες για τις συγκεντρώσεις

Υπενθυμίζεται ότι όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12.00 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Έτοιμη η αμυντικη ομάδα των ΟΠΚΕ

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Η εικόνα του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share