Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Εφιστά την προσοχή ο Τάσος Αρνιακός - Πότε έρχεται έντονη παγωνιά και χιόνια;

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

5 Δεκεμβρίου 2022 21:44
Εφιστά την προσοχή ο Τάσος Αρνιακός - Πότε έρχεται έντονη παγωνιά και χιόνια;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την παράταση του φθινοπωρινού σκηνικού με μπόρες και θερμοκρασίες γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στην ημερήσια πρόγνωση του καιρού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας (5/12). Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού τα χιόνια και η παγωνιά στην χώρα μας όπως και σε άλλες μεσογειακές χώρες θα αργήσουν να εμφανιστούν.

Η μέρα της κρίσης από τα Μερομήνια: «Τους πρώτους μήνες του 2023 έρχεται...»

Ιδιαίτερα βαρύς για τη χώρα θα είναι ο χειμώνας που έρχεται, όπως προβλέπουν τα Μερομήνια. Συγκεκριμένα, ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος και ασχολείται με την ανάλυση τους, «βλέπει» πολλές βροχές και χαμηλή θερμοκρασία.

Δείτε επίσης: Καιρική "βόμβα": Ο χειμώνας έρχεται νωρίτερα! Εφιαλτικές προβλέψεις (Video)

Μάλιστα, κακοκαιρία θα δούμε έντονα ήδη από τον Σεπτέμβριο με πολλές βροχές και με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι έντονα το τρίτο δεκαήμερο. Βροχερός θα είναι και ο Οκτώβριος, ειδικά από το δεύτερο μισό του και έπειτα ενώ θα υπάρχει σημαντική διαφορά στις θερμοκρασίες του Βορρά σε σχέση με τον Νότο. Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Αίσθηση άνοιξης ενδέχεται να πάρουμε τον Φλεβάρη όπου και πάλι θα σημειώνονται πολλές βροχές.

Εφιαλτικά Μερομήνια: Έρχεται δύσκολος χειμώνας! Χριστούγεννα με πολύ χιόνι; Ποιοι μήνες θα ντυθούν στα «λευκά»;

Τα Μερομήνια είναι μια μέθοδος με την οποία πολλοί αρχαίοι μπορούσαν να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση και πρόβλεψε καιρού για τους επόμενους μήνες.

Οι παρατηρητές ξεκίνησαν το έργο τους από την 1η Αυγούστου και έχουμε ήδη τις πρώτες προβλέψεις μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, που μιλούν για έναν δύσκολο χειμώνα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων, από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε έναν ιδιαίτερα βροχερό μήνα, με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι έντονα το 3ο δεκαήμερο.

Πως θα κυμανθεί ο Νοέμβριος σύμφωνα με τα μερομήνια

Τον Δεκέμβριο θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα κυρίως το πρώτο και σχεδόν το τρίτο δεκαήμερο με χιονοπτώσεις στα πεδινά. Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το 3ο δεκαήμερο, ενώ ο Φεβρουάριος προβλέπεται ανοιξιάτικος, αλλά με πολλές βροχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share