Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Σέρρες: «Είχε ελπίδες ότι ζει...» - Η τραγική αποκάλυψη για την μητέρα του άτυχου μαθητή

Μαρτυρία που σοκάρει

5 Δεκεμβρίου 2022 19:44
Σέρρες: «Είχε ελπίδες ότι ζει...» - Η τραγική αποκάλυψη για την μητέρα του άτυχου μαθητή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζει γονέας συμμαθητή του 11χρονου νεκρού παιδιού του 9ου δημοτικού σχολείου στις Σέρρες. «Είχε ελπίδες ότι το παιδί της ζει ακόμα», λέει για τη χαροκαμένη μητέρα.

Η Δέσποινα Πατέρη, μητέρα μαθητή που το παιδί της ήταν συμμαθητής με το 11χρονο παιδί από τις Σέρρες το οποίο «έφυγε» με τραγικό τρόπο από τη ζωή, περιέγραψε για τη μητέρα του 11χρονου: «Είχε ελπίδες ότι το παιδί της ακόμη ζει, δεν περιμέναμε τέτοια τραγωδία».

Ο άτυχος μαθητής βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της Δευτέρας (05.12.2022) και τουλάχιστον άλλα δύο τραυματίστηκαν έπειτα από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του παιδιού είναι καρδιολόγος και η κα. Πατέρη αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από το σχολείο για τις ενέργειες μετατροπής του λέβητα του σχολείου προς τους γονείς.

Παράλληλα, κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας – Θρησκευμάτων για την τραγωδία στο δημοτικό σχολείο στις Σέρρες, αναφέροντας ότι «θα αποδοθούν ευθύνες».

Ήδη ξεκίνησε η έρευνα για τους λόγους που προκάλεσαν την τραγωδία στο δημοτικό σχολείο, ενώ υπήρξε και παρέμβαση του εισαγγελέα Σερρών.

Τραγωδία στις Σέρρες: Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του μαθητή στο σχολείο

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών για την τραγωδία στο 9ο δημοτικό σχολείο της περιοχής, όπου μετά από έκρηξη έχασε τη ζωή του ένα 11χρονο παιδί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο.

Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ Ιπποκράτειο για περαιτέρω παρακολούθηση.

Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share