Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ληστεία στην Αργυρούπολη: Εν ενεργεία συνταγματάρχης του στρατού ο δράστης

Με την απειλή χειροβομβίδας άρπαξε ποσό από το ταμείο τράπεζας

5 Δεκεμβρίου 2022 14:12
Ληστεία στην Αργυρούπολη: Εν ενεργεία συνταγματάρχης του στρατού ο δράστης
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εν ενεργεία συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας που εισέβαλε σήμερα σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη, ο οποίος με την απειλή χειροβομβίδας άρπαξε ποσό από το ταμείο. Πρόκειται για έναν 53χρονο Έλληνα.

Όπως ανακοινώθηκε «συνελήφθη από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας ημεδαπός που διέπραξε πρωινές ώρες σήμερα ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη».

Επίθεση σε τράπεζα στην Αργυρούπολη: Συνελήφθη ο ληστής με την χειροβομβίδα

Στέφθηκε με επιτυχία η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα ο οποίος το πρωί της Δευτέρας (5/12) αποπειράθηκε με επιτυχία να κλέψει τράπεζα στην Αργυρούπολη έχοντας μαζί του μια χειροβομβίδα.

Δείτε επίσης την κινηματογραφική καταδίωξη της ΕΛΑΣ στην Αττική Οδό

Όπως ανακοινώθηκε τη σύλληψη του άνδρα έκαναν άνδρες από το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Ο ληστής είχε εισβάλλει στις 9:40 στο υποκατάστημα, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδό Γερουλάνου και 3ης Σεπτεμβρίου, και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους με την απειλή χειροβομβίδας.

Ο συλληφθείς είχε τραπεί σε φυγή με άγνωστο χρηματικό ποσό από ταμείο αλλά τελικά συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

Κόκκινος συναγερμός στην Αστυνομία: Απόπειρα ληστείας με χειροβομβίδα σε τράπεζα στην Αργυρούπολη (video)

Κόκκινο συναγερμό σήμανε η Ελληνική Αστυνομία το πρωί της Δευτέρας (5/12) καθώς σημειώθηκε ληστεία με χειροβομβίδα σε τράπεζα στην Αργυρούπολη.

Δείτε επίσης το τελεσίγραφο του Σταϊκούρα στις τράπεζε

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης άρπαξε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια βγήκε από το υποκατάστημα και εξαφανίστηκε πεζός.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, o ληστής με τη χειροβομβίδα έχει γίνει ο φόβος και τρόμος στα νότια προάστια της Αττικής καθώς εισβάλλει σε τράπεζες και απειλεί τους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έχει ληστέψει επιβεβαιωμένα δυο τραπεζικά υποκαταστήματα σε Φάληρο και Νέα Σμύρνη και εξετάζεται αν είναι ο ίδιος που έκανε την ληστεία στην Αργυρούπολη

Το MEGA έφερε στο φως μία φωτογραφία του ληστή ο οποίος για να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα φορά γάντια ενώ φορά και μάσκα προστασίας για τον covid.

Έκρηξη τράπεζας

Ληστής με χειροβομβίδα: Απειλεί ότι θα τραβήξει την περόνη

Ο δράστης, αφού πηγαίνει στην τράπεζα, κάθεται αρχικά σε κάποιο εσωτερικό ΑΤΜ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει αστυνομία στον χώρο, και αμέσως μετά κατευθύνεται στο ταμείο, βγάζει την χειροβομβίδα και τη δείχνει στον υπάλληλο, ενώ τον απειλεί πως εάν δεν δώσει ό,τι υπάρχει στο ταμείο θα τραβήξει την περόνη και θα γίνει έκρηξη.

Ο υπάλληλος, μη μπορώντας να αντιδράσει, του δίνει το χρηματικό ποσό του ταμείου, και ο άνδρας συνεχίζει να τον απειλεί να μην πει τίποτα και να μην φωνάξει την αστυνομία.

Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι πίσω από τον άνδρα υπάρχουν άλλοι υπάλληλοι και πελάτες, οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει ότι γίνεται ληστεία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share