Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προκλητικό βίντεο Τούρκου πιλότου να χαιρετάει την τουρκική σημαία σε ελληνική εναέρια περιοχή

Μαχητικός πιλότος ο Τούρκος

5 Δεκεμβρίου 2022 12:21
Προκλητικό βίντεο Τούρκου πιλότου να χαιρετάει την τουρκική σημαία σε ελληνική εναέρια περιοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας προχώρησαν σε μία κίνηση έναντι της Κύπρου που μπορεί να θεωρηθεί αρκετά προκλητική και απασχόλησε αρνητικά τα μέσα ενημερώσης της Ελλάδας και επαναστατικά τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.

Δείτε επίσης την ανακοίνωση της Κομισιόν για την Κύπρο

Πιο αναλυτικά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας δεν δίστασε να ανεβάσει στο twitter το βίντεο με το τουρκικό μαχητικό να πετάει πάνω από τα κατεχόμενα της Κύπρου και να χαιρετάει την Τουρκική σημαία.

Στο βίντεο, μάλιστα, ο πιλότος του μαχητικού φαίνεται να χαιρετάει την τουρκική σημαία που έχει ζωγραφιστεί στο όρος Πενταδάκτυλος ενώ στη λεζάντα αναγράφεται η φράση «Χαίρε Ημισέληνε στον Πενταδάχτυλο».

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι το προκλητικό βίντεο αποτελεί μήνυμα στην Ελλάδα η οποία κατά την οπτική των Τούρκων «προκαλεί» με τις ασκήσεις της σε Μυτιλήνη και Ρόδο.

Πολεμικά αεροσκάφοι στον αέρα

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το 7ο Rafale

Οπως αναφέρεται, τα δύο πρώτα αεροσκάφη που αναβαθµίστηκαν στην Ελλάδα (τρία συνολικά συν το αεροσκάφος «πιλότος» µε αριθµό σειράς 005 του προγράµµατος που βρίσκεται στις ΗΠΑ) θα παραδοθούν στην Π.Α. πριν από τα µέσα Σεπτεµβρίου. Τα αεροσκάφη θα προσγειωθούν στην 115 Π.Μ. στη Σούδα από όπου και προέρχονται. Με την ευκαιρία, να σας θυμίσουμε το σοκαριστικό συμβάν με τα ελληνικά μαχητικά που σηκώθηκαν για λιβανέζικο Airbus που δεν απαντούσε στον ασύρματο

Πολεμικό αεροσκάφος

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι το προκλητικό βίντεο αποτελεί μήνυμα στην Ελλάδα η οποία κατά την οπτική των Τούρκων «προκαλεί» με τις ασκήσεις της σε Μυτιλήνη και Ρόδο.

Τα δύο συγκεκριµένα αεροσκάφη είχαν πραγµατοποιήσει τις πρώτες τους πτήσεις µετά το πέρας των εργασιών της αναβάθµισης στις 15 και τις 16 Ιουνίου. Στη συνέχεια έγιναν οι απαραίτητες δοκιµές από Αµερικανούς πιλότους και τώρα είναι έτοιµα για ανάληψη επιχειρησιακών αποστολών.

Οι εργασίες στα υπόλοιπα 80 αεροσκάφη αναµένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2027. Την ίδια περίπου περίοδο µε την παράδοση των δύο F-16 αναµένεται να παραδοθεί στην Π.Α. και το πρώτο Rafale νέας κατασκευής. Πρόκειται για το 7ο κατά σειρά Rafale και η άφιξή του στην Ελλάδα και την 114 Π.Μ. αναµένεται στα τέλη Σεπτεµβρίου. Το αεροσκάφος µε αριθµό σειράς «450» εκτελεί αυτό το διάστηµα δοκιµαστικές πτήσεις, µέχρι να παραλάβει το προσωπικό της Πολεµικής Αεροπορίας και να το µεταφέρει στην 114 Πτέρυγα Μάχης.

Τα µονοθέσια Rafale EG θα λάβουν αριθµούς σειράς «450», «451», «452» και «453», ενώ τα διθέσια Rafale DG τους «441» και «442». Τα 6 αεροσκάφη της πρώτης παρτίδας έχουν διαφορετική σειρά αρίθµησης, «410» έως «413» για τα µονοθέσια και «401», «402» για τα διθέσια, και αυτό γίνεται για τον εύκολο διαχωρισµό τους από το προσωπικό της 332 Μ, ώστε να γνωρίζουν ποια αεροσκάφη είναι τα µεταχειρισµένα και ποια τα νέα.

Μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης των 6 νέων Rafale θα ακολουθήσει η παράδοση των 6 της δεύτερης παρτίδας των µεταχειρισµένων µε ρυθµό ένα αεροσκάφος ανά µήνα. Οι παραδόσεις των συγκεκριµένων αεροσκαφών θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο του 2023. Από τον Ιούλιο του 2024, προβλέπεται να ξεκινήσουν οι παραδόσεις της τελευταίας «εξάδας» (σύνολο 24 µαχητικά) νέας κατασκευής έτσι ώστε η 332 Μ να έχει διαθέσιµο το σύνολο των αεροσκαφών στις αρχές του 2025.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share