Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Προειδοποίηση «εισβολής» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Έρχονται από τη Μαύρη Θάλασσα στη χώρα μας...»

Για ποιο φαινόμενο έκρουσε τον κώδωνα;

4 Δεκεμβρίου 2022 17:43
Προειδοποίηση «εισβολής» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Έρχονται από τη Μαύρη Θάλασσα στη χώρα μας...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μία ακόμη επισήμανση για την γενική καλοκαιρία που θα δει η χώρα μας όλο το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου προχώρησε ο Σάκης Αρναούτογλου, με τον έμπειρο μετεωρολόγο όμως να μην παραλείπει να αναφερθεί και στις ψυχρές αέριες μάζες που θα επιχειρήσουν να «εισβάλλουν» στην Ελλάδα από τη Μαύρη Θάλασσα την ερχόμενη εβδομάδα.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΡΤ στο βίντεο που ακολουθεί:

Καιρική αστάθεια από τον Τάσο Αρνιακό: «Έρχονται "Νικολοβάρβαρα" με θερμοκρασίες που...»

Σαφή εικόνα για τον καιρό των επόμενων ημερών και τα λεγόμενα «Νικολοβάρβαρα» στις αρχές Δεκεμβρίου έδωσε ο Τάσος Αρνιακός, μέσω του δελτίου καιρού του ΑΝΤ1.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρθηκε στις συνθήκες που θα επικρατήσουν την ερχόμενη εβδομάδα (5-11/12) και θα χαρακτηρίζονται από κάποια αστάθεια, με... απριλιάτικες ωστόσο θερμοκρασίες και γενικώς ήπια φαινόμενα.

Δείτε επίσης: Στην αντεπίθεση ο Τάσος Αρνιακός: «Ψυχρή εισβολή λένε τα Μερομήνια; Θα δούμε...»

Παρακολουθήστε αναλυτικά την πρόγνωσή του στο παρακάτω βίντεο:

Μερομήνια: Πιο νωρίς από ποτέ τα πρώτα χιόνια - Καταβάσεις ψύχους μέχρι και...

Πότε θα πέσουν τα πρώτα χιόνια σύμφωνα με τα Μερομήνια. Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, άσχημες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν τον Δεκέμβριο, με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο.

Ειδικά στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, δηλαδή από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι και το τέλος του μήνα, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο.

Το πρώτο πενθήμερο του μήνα αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Όπως εκτιμά πολλά κρύα και χιόνια θα παρατηρούνται έως και τον Μάιο. Θα είναι, ομολογουμένως, αρκετά εντυπωσιακή η διάρκεια του χειμώνα, καθώς ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας προβλέπει στα Μερομήνια του, διαδοχικές καταβάσεις ψύχους και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και μέσα στον Απρίλιο, ενώ χιόνια σε κορυφές βουνών θα πέσουν ακόμα και τον Μάιο.

Πάντως κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι τα Μερομήνια καταγράφουν μόνο τις «τάσεις του καιρού» και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη καιρικών συνθηκών.

"Επισφαλής" ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άστατο το επόμενο 24ωρο - Που θα ενταθούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Με άστατο καιρό θα κυλήσει το 24ωρο που ανοίγεται μπροστά μας σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Με την ευκαιρία, δείτε το αναλυτικό δελτίο καιρού για σήμερα (4/12).

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε για την εμφάνιση βροχοπτώσεων σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ έκρουσε το καμπανάκι για τον νοτιά στο Ιόνιο εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share