Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Νοίκιασαν σπίτι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα - Καταγγελίες δίχως τέλος για τη ΜΚΟ (Video)

«Μπαμπά πήγε χθες μία να με πνίξει με τα δύο χέρια στον λαιμό»

4 Δεκεμβρίου 2022 09:42
Κιβωτός του Κόσμου: Νοίκιασαν σπίτι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα - Καταγγελίες δίχως τέλος για τη ΜΚΟ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα κατοικία αναζήτησαν και βρήκαν ο πατήρ Ατώνιος και η σύζυγός του. Το νέο ΔΣ της ΜΚΟ, «Κιβωτός του Κόσμου» απομάκρυνε το ζευγάρι από το κτίριο όσο είνανι σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών ύστερα από καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών αλλά και ύποπτες οικονομικές κινήσεις. Το ζευγάρι, ισχυρίστηκε ότι η έξωση, τους ανάγκασε να κοιμηθούν στο αυτοκίνητο. Παράλληλα, μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποιητικές συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου, ο δικηγόρος του Πατέρα Αντώνιου Θρασύβουλος Κονταξής μίλησε για πρώτη φορά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ωστόσο, το MEGA, αποκάλυψε ότι ήδη βρήκαν σπίτι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δίπλα στο καινούργιο τους σπίτι, έχουν αγοράσει και μια αποθήκη προκειμένου τις επόμενες ημέρες να μεταφέρουν κάποια από τα πράγματά τους, τα οποία βρίσκονται στο σπίτι στον Κολωνό, μια ενέργεια που θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ.

Οι επόμενες κινήσεις

Με όλες τις Αρχές να τους έχουν υπό ασφυκτικό κλοιό, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τη Δευτέρα θα επισκεφτούν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να του γνωστοποιήσουν τα όσα γίνονται εις βάρος τους και να ζητήσουν την παρέμβασή του στις παρανομίες, όπως λένε, που έχουν γίνει.

Μία από αυτές, είναι το άλλαγμα των κλειδαριών από το σπίτι του Κολωνού, όπου έμενε το ζεύγος των ιδρυτών της «Κιβωτού», με πρωτοβουλία του νέου ΔΣ της Οργάνωσης και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

Μάλιστα, έχουν προαναγγείλει μηνύσεις προς τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για παραβίαση οικιακής ειρήνης και για παράβαση καθήκοντος.

Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελίες δίχως τέλος για τη ΜΚΟ - «Μπαμπά πήγε χθες μία να με πνίξει με τα δύο χέρια στον λαιμό» (video)

Νέα καταγγελία για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» είδε το «φως» της δημοσιότητας, την ώρα που εκτός από τις καταγγελίες για κακοποίηση που έχει αναλάβει η εισαγγελία ανηλίκων, η Οικονομική Αστυνομία καλείται να διερευνήσει τέσσερα κακουργήματα σε βάθος πενταετίας έχοντας στο επίκεντρο τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και εννέα ακόμη φυσικά πρόσωπα που είχαν κεντρικό ρόλο στη ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η γιαγιά φιλοξενούμενης σε δομή της Κιβωτού, η εγγονή της έχει δεχθεί σωματική βία καθώς -όπως λέει η καταγγέλουσα- «το παιδάκι έχει περάσει πάρα πολλά εκεί μέσα. Το έπιασαν από τον λαιμό γιατί δεν έκλεινε το φως».

Δείτε επίσης: Λάβρος ο δικηγόρος του πατρός Αντωνίου - «Το αβυσσαλέο μίσος της εκκλησίας κούμπωσε με τα εκλογικά θέλω της κυβέρνησης» (Video)

Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι δεν επιτρέπουν να μιλήσει με την εγγονή της ούτε η ίδια αλλά ούτε ο πατέρας της και η μητέρα της και πως φοβάται για την υγεία της. «Επικοινωνώ συνεχώς, εδώ στην Κιβωτό στα Κεντρικά αλλά δεν μου δίνουν το παιδί να μιλήσω. Δεν το έχω δει από κοντά, να το πιάσω αγκαλίτσα μου. Ένα παιδάκι έχω, ένα εγγονάκι έχω. Δυστυχώς, μας αποκόψανε», είπε χαρακτηριστικά.

«Το έπιασαν από τον λαιμό. Έμειναν τα δάκτυλά της επάνω και της είπαμε να τα βγάλει φωτογραφίες. Μας πήρε το παιδί τηλέφωνο από το σχολείο, κρυφά, από ένα άλλο κοριτσάκι. Πήρε τηλέφωνο τον μπαμπά της γιατί δεν τους επιτρέπουν να έχουν τηλέφωνα.

"Μπαμπά", λέει, "πήγε χθες μία να με πνίξει, πέρασε και τα δύο χέρια της στον λαιμό και έμειναν οι δαχτυλιές της επάνω στον λαιμό μου, γιατί δεν έκλεινα το φως που ήθελα να διαβάσω". Τα παιδιά τα ταΐζουν ένα ρύζι, μία σούπα, ένα τσάι. Μου λέει, "γιαγιά πίνουμε 50 παιδιά ένα φακελάκι". Φοβάμαι για την υγεία του παιδιού μου. Δεν μπορεί να την δει ούτε η μητέρα της, ούτε ο πατέρας της», σημείωσε η ίδια.

«Όλη την ώρα άλλαζαν κοινωνική λειτουργό. Αυτή που δούλευε τώρα τελευταία εκεί μέσα, ήταν η πιο απαίσια γυναίκα. Δεν μας έδινε ποτέ το παιδί (να μιλήσουμε). Εγώ δεν έχω ακούσει το παιδί μου να είναι καλά. Μία φορά μόνο το άκουσα και μίλαγε όπως μιλάνε τα ρομπότ, με ένα ναι και ένα όχι. Της είπα κορίτσι μου κάνε τον σταυρό σου, ο Θεός είναι μεγάλος, θα μας βοηθήσει. Και μου λέει γιαγιά δεν υπάρχει θεός», πρόσθεσε.

Τέλος, η καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει σε ποια δομή ακριβώς φιλοξενείται το εγγόνι της και πως «δεν μας λένε, εμείς ξέρουμε ότι φιλοξενείται σε ένα παλιό εργοστάσιο που το έκαναν δομή».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share