Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελίες δίχως τέλος για τη ΜΚΟ - «Μπαμπά πήγε χθες μία να με πνίξει με τα δύο χέρια στον λαιμό» (video)

Εξοργίζουν οι νέες λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα

3 Δεκεμβρίου 2022 20:10
Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελίες δίχως τέλος για τη ΜΚΟ - «Μπαμπά πήγε χθες μία να με πνίξει με τα δύο χέρια στον λαιμό» (video)
Φωτογραφία αριστερά: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα καταγγελία για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» είδε το «φως» της δημοσιότητας, την ώρα που εκτός από τις καταγγελίες για κακοποίηση που έχει αναλάβει η εισαγγελία ανηλίκων, η Οικονομική Αστυνομία καλείται να διερευνήσει τέσσερα κακουργήματα σε βάθος πενταετίας έχοντας στο επίκεντρο τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και εννέα ακόμη φυσικά πρόσωπα που είχαν κεντρικό ρόλο στη ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η γιαγιά φιλοξενούμενης σε δομή της Κιβωτού, η εγγονή της έχει δεχθεί σωματική βία καθώς -όπως λέει η καταγγέλουσα- «το παιδάκι έχει περάσει πάρα πολλά εκεί μέσα. Το έπιασαν από τον λαιμό γιατί δεν έκλεινε το φως».

Δείτε επίσης: Λάβρος ο δικηγόρος του πατρός Αντωνίου - «Το αβυσσαλέο μίσος της εκκλησίας κούμπωσε με τα εκλογικά θέλω της κυβέρνησης» (Video)

Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι δεν επιτρέπουν να μιλήσει με την εγγονή της ούτε η ίδια αλλά ούτε ο πατέρας της και η μητέρα της και πως φοβάται για την υγεία της. «Επικοινωνώ συνεχώς, εδώ στην Κιβωτό στα Κεντρικά αλλά δεν μου δίνουν το παιδί να μιλήσω. Δεν το έχω δει από κοντά, να το πιάσω αγκαλίτσα μου. Ένα παιδάκι έχω, ένα εγγονάκι έχω. Δυστυχώς, μας αποκόψανε», είπε χαρακτηριστικά.

«Το έπιασαν από τον λαιμό. Έμειναν τα δάκτυλά της επάνω και της είπαμε να τα βγάλει φωτογραφίες. Μας πήρε το παιδί τηλέφωνο από το σχολείο, κρυφά, από ένα άλλο κοριτσάκι. Πήρε τηλέφωνο τον μπαμπά της γιατί δεν τους επιτρέπουν να έχουν τηλέφωνα.

"Μπαμπά", λέει, "πήγε χθες μία να με πνίξει, πέρασε και τα δύο χέρια της στον λαιμό και έμειναν οι δαχτυλιές της επάνω στον λαιμό μου, γιατί δεν έκλεινα το φως που ήθελα να διαβάσω". Τα παιδιά τα ταΐζουν ένα ρύζι, μία σούπα, ένα τσάι. Μου λέει, "γιαγιά πίνουμε 50 παιδιά ένα φακελάκι". Φοβάμαι για την υγεία του παιδιού μου. Δεν μπορεί να την δει ούτε η μητέρα της, ούτε ο πατέρας της», σημείωσε η ίδια.

«Όλη την ώρα άλλαζαν κοινωνική λειτουργό. Αυτή που δούλευε τώρα τελευταία εκεί μέσα, ήταν η πιο απαίσια γυναίκα. Δεν μας έδινε ποτέ το παιδί (να μιλήσουμε). Εγώ δεν έχω ακούσει το παιδί μου να είναι καλά. Μία φορά μόνο το άκουσα και μίλαγε όπως μιλάνε τα ρομπότ, με ένα ναι και ένα όχι. Της είπα κορίτσι μου κάνε τον σταυρό σου, ο Θεός είναι μεγάλος, θα μας βοηθήσει. Και μου λέει γιαγιά δεν υπάρχει θεός», πρόσθεσε.

Τέλος, η καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει σε ποια δομή ακριβώς φιλοξενείται το εγγόνι της και πως «δεν μας λένε, εμείς ξέρουμε ότι φιλοξενείται σε ένα παλιό εργοστάσιο που το έκαναν δομή».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share