Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Βροντή" από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας μετά την "Ariel" που θα "σαρώσει" την χώρα

Ποιές περιοχές βρίσκονται στο "κόκκινο"

3 Δεκεμβρίου 2022 09:36
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υποχώρησε χθες, Παρασκευή (2/12), η κακοκαιρία Ariel με το βαρομετρικό χαμηλό να κατευθύνεται προς την Τουρκία.

Το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν ήπιες καιρικές συνθήκες, αλλά από τη Δευτέρα αναμένεται νέα επιδείνωση.

Αναλυτικότερα, όπως είπε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία «Ariel» αφήνει πίσω της ένα ασταθές σκηνικό, με αποτέλεσμα να μην αποκλείονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Βόρεια Ελλάδα.

Ωστόσο, σε Αττική και Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι ήπιος με εξαίρεση λίγες συννεφιές.

Πότε έρχεται η νέα κακοκαιρία

«Όμως από την Κυριακή το μεσημέρι και μέχρι τη Δευτέρα έρχεται νέα επιδείνωση από την Ιταλία, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας».

Το πέρασμα αυτό της κακοκαιρίας «θα είναι σχετικά σύντομο, και από Τρίτη θα έχουμε ήπιες καιρικές συνθήκες, με άνοδο της θερμοκρασίας», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα, ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 με βαθμιαία ενίσχυση στο Ιόνιο στα 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.

Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 18 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

«Σας έχω νέα, τα Χριστούγεννα ο καιρός...» - Το είπε ξεκάθαρα ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου μας προειδοποιεί για ακόμη μια φορά, έστω και με μια πρώτη εκτίμηση, για τον καιρό που θα έχουμε έως το τέλος του έτους.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος έκανε μια αναλογική εκτίμηση για όλο το Δεκέμβριο και σε αυτή φαίνεται το με τι καιρό θα περάσουμε, μεταξύ άλλων, τις γιορτές, με τον Τάσο Αρνιακό να ρίχνει «μπηχτές» για τα Μερομήνια.

Λόγω της υψηλής ζήτησης του κοινού, πραγματοποίησε ξανά την ανάρτηση λέγοντας: «Φίλες και φίλοι, που στέλνετε μηνύματα για το αν θα ανεβάσω αναλογική εκτίμηση για τον Δεκέμβρη 2022, θα ήθελα να σας πω οτι την έχω ανεβάσει εδώ και δύο μέρες από τις 30/11/2022.

Την αναρτώ ξανά λοιπόν την αναλογική εκτίμηση για το μήνα Δεκέμβρη 2022 χωρισμένη σε 7ήμερα, μόνο με χρωματικές επεξηγήσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης από κάποια sites στα γραφόμενά μου. Εσείς δεν έχετε παρα να κάνετε κλικ πάνω στους χάρτες και να διαβάσετε προσεκτικά τις επεξηγήσεις...

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share