Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: O 53χρονος έδωσε εντολή να «αδειάσουν» το μαγαζί του! Εφιάλτες βλέπει η ανήλικη - Δεν θέλει να πάει ούτε σχολείο (Video)

Νέους παιδοβιαστές «δείχνει» η 12χρονη

3 Δεκεμβρίου 2022 09:15
Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: O 53χρονος έδωσε εντολή να «αδειάσουν» το μαγαζί του! Εφιάλτες βλέπει η ανήλικη - Δεν θέλει να πάει ούτε σχολείο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό. Το κορίτσι μιλά για νέους παιδοβιαστές, ενώ ο 53χρονος, μέσα από τις φυλακές Γρεβενών, έδωσε εντολή να αδειάσουν το μαγαζί του. Ενώ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έφυγε από τα δικαστήρια ακόμη ένας κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Η Άννα Σταματιάδου έχει αποκλειστικές πληροφορίες στο Star. Σύμφωνα με αυτές, λογιστής του Ηλία Μίχου αλλά και κάποιοι συγγενείς του πήγαν στο μαγαζί του 53χρονου και -δύο μήνες μετά από τη σύλληψή του- πήραν ταμειακές μηχανές, έγγραφα αλλά και προϊόντα που είχαν αλλοιωθεί. Τις αποκλειστικές εικόνες εξασφάλισαν το Star και ο Γιάννης Ευσταθίου.

Σημειώνεται πως ο Ηλίας Μίχος είχε σύμβαση μίσθωσης αορίστου χρόνου για τον επαγγελματικό χώρο, ωστόσο, για την ιδιοκτήτρια είναι πλέον ανεπιθύμητος. Οι δικηγόροι έχουν αναλάβει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και να λήξει ομαλά η υπόθεση, συντομα λοιπόν το μαγαζί θα αδειάσει όλο για να περάσει σε άλλα χέρια.

Νέους παιδοβιαστές «δείχνει» η 12χρονη

Η 12χρονη είναι στην αγκαλιά της θείας και της γιαγιάς της. Είναι όμως σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κλαίει, δεν τρώει, ζητάει τη μητέρα της, δε θέλει να βγει έξω. Τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί.

Όπως λέει, υπάρχουν κι άλλοι που τη βίασαν και δεν τους έχει πιάσει ακόμη η Αστυνομία. Πρόκειται για ανθρώπους από το περιβάλλον του Μίχου, σύμφωνα με τη 12χρονη.

Η μικρή λέει επίσης πως ο Μίχος είχε κι άλλο κινητό, το οποίο ο 53χρονος φέρεται να εξαφάνισε στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν τον ενημέρωσε η θεία της 12χρονης πως θα πάει στην Αστυνομία.

Την ίδια ώρα η ανακρίτρια έχει στα χέρια της τα στοιχεία ενός νέου προσώπου που έβαλε στο «κάδρο» ο Μίχος, έναν Γιώργο, που σύμφωνα με τον Μίχο εξέδιδε τη 12χρονη. Η μητέρα της μικρής περιμένει ακόμη την απόφαση για το αίτημα αποφυλάκισης που εχει καταθέσει.

Εφιάλτες βλέπει η 12χρονη - Δεν θέλει να πάει ούτε σχολείο

Η 12χρονη από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας, ζει με εφιάλτες και ενοχές, φορώντας μια κουκούλα στο κεφάλι και σπάνια βγαίνει πια από το σπίτι.

Στους εφιάλτες της βλέπει κυρίως τον Ηλία Μίχο, τον κατηγορούμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος μαστροπείας της μικρής, αλλά και κατηγορουμένου για βιαστή της.

Όσο για τις ενοχές της, αυτές αφορούν στην μητέρα της, που κατηγορείται για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας εις βάρος του παιδιού της, για την προφυλάκιση της οποίας νιώθει υπεύθυνη η 12χρονη, παρότι ουδέποτε την κατηγόρησε για κάτι στις καταθέσεις της.

Η 12χρονη μένει με τη θεία της και δεν θέλει να πάει ούτε στο σχολείο γιατί φοβάται ότι θα την αναγνωρίσουν και κάθε βράδυ βλέπει εφιάλτες.

Μάλιστα, η δικηγόρος της οικογένειάς της, Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κατήγγειλε ότι το κορίτσι έχει βρεθεί εδώ και τρεις μήνες χωρίς ψυχολογική υποστήριξη.

«Συνειδητοποιεί η 12χρονη τι ακριβώς έχει συμβεί»

Η δικηγόρος της οικογένειάς της σημειώνει ότι ψυχολόγοι βρέθηκαν κοντά της μόνο στις καταθέσεις της και όταν την καλούσαν επανειλημμένα να αναγνωρίσει υπόπτους.

Και προσθέτει ότι «είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Κλαίει συνέχεια, δεν κοιμάται, έχει εφιάλτες, δεν θέλει να βγει έξω. Είναι κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι», είπε η κυρία Ταραχοπούλου, τονίζοντας ότι η 12χροη «θέλει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που της έκαναν ό,τι της έκαναν».

Από την καταγγελία μέχρι και σήμερα, την 12χρονη δεν την έχει δει ψυχολόγος. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ούτε στο Χαμόγελο του Παιδιού που ήταν είχε ψυχολόγο… Κανένας και ποτέ δεν ήταν δίπλα της να την υποστηρίξει ψυχολογικά, όσο πηγαινοερχόταν στη ΓΑΔΑ.

«Δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια, δεν υπάρχει κράτος. Δεν μπορεί να αφήνεται αυτή η 12χρονη στην τύχη της. Αυτή τη χρονιά χρειάζεται διδασκαλία κατ’ οίκον, να πάει του χρόνου σε σχολείο. Χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη τόσο η ίδια, όσο και ο άνθρωπος που την φροντίζει, αλλά και τα άλλα παιδιά».

«Δεν έχει ψυχολογική υποστήριξη»

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και για τον άνθρωπο που την φροντίζει, να γνωρίζει τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθεί και να της μιλήσει, να την ‘ανοίξει’. Δεν έχει καμία ψυχολογική υποστήριξη», επανέλαβε η δικηγόρος της 12χρονης, για να σημειώνει ότι το παιδί έχει επικοινωνία με την μητέρα του.

Η Ασπασία Ταραχοπούλου επισήμανε ότι «η κυρία εισαγγελέας Ανηλίκων, στην παραγγελία που εξέδωσε, λέει ρητά ότι πρέπει να υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη της 12χρονης, όλων των παιδιών και των ανθρώπων που τα φροντίζουν. Γιατί και αυτοί δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν σε αυτά τα παιδιά, που έχουν υποστεί τέτοια ψυχολογική πίεση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share