Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Κινητικότητα στο σπίτι του πατέρα Αντώνιου στη Ραφήνα - Στο μικροσκόπιο τραπεζικοί λογαριασμοί και ακίνητα (Video)

Οι πρώτες αντιδράσεις του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας μετά την εντολή του εισαγγελέα για έρευνα στα οικονομικά

3 Δεκεμβρίου 2022 08:24
Κιβωτός του Κόσμου: Κινητικότητα στο σπίτι του πατέρα Αντώνιου στη Ραφήνα - Στο μικροσκόπιο τραπεζικοί λογαριασμοί και ακίνητα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κινητικότητα καταγράφεται σήμερα στη Ραφήνα σε ένα από τα σπίτια που δηλώνει ως κατοικία ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του δημοσιογράφου του Star Βαγγέλη Γκούμα, οι γείτονες όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν δει κάποια κίνηση στο σπίτι. Χθες, όμως, το απόγευμα, ένα φιλικό ζευγάρι με ένα λευκό αυτοκίνητο έφθασε στο σπίτι του πατέρα Αντώνιου.

Επίσης, έξω από το σπίτι υπάρχει ένας φάκελος με αποστολέα την Ελληνική Αστυνομία και παραλήπτη τον πατέρα Αντώνιο. Παράλληλα, τις πρώτες αντιδράσεις του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας μετά την εντολή του εισαγγελέα για έρευνα στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, όπου θα διερευνηθούν τέσσερα κακουργήματα (υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος) παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Κιβωτός του Κόσμου: Με το νέο έτος ολοκληρώνεται ο έλεγχος - Στο μικροσκόπιο τραπεζικοί λογαριασμοί και ακίνητα

Με το νέο έτος, αναμένεται να ολοκληρωθεί, όπως ανέφεραν στο iefimerida.gr αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, ο έλεγχος σε βάθος πενταετίας, της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο έλεγχος διεξάγεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για τη ροή χρημάτων στο ταμείο της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και για 11 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο πατέρας Αντώνιος, η Πρεσβυτέρα καθώς και 9 ακόμα άτομα.

Στο μικροσκόπιο των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα φορολογικά στοιχεία των υπο διερεύνηση προσώπων- για κάποιους εκ των οποίων «τρέχει» έρευνα από τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων για ξυλοδαρμούς αλλά και για ασελγείς πράξεις.

Μέσα από την άρση του απορρήτου θα αξιοποιηθούν πληροφορίες από τραπεζικά ιδρύματα για συγκεκριμένες συναλλαγές, για την εισροή και την εκροή χρημάτων από και προς συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Έρευνα σε βάθος θα γίνει, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και για τα δεκάδες ακίνητα έτσι ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα των μεταβιβάσεων και των κυριοτήτων.

Αυτό για το οποίο θα γίνει προσπάθεια να αποσαφηνιστεί είναι εάν από παραχωρούμενα σπίτια, υπήρχε μία «ανακύκλωση» χρημάτων και μέσα από μεθοδεύσεις επιχειρούνταν να καλυφθούν τα ίχνη ποσών.

Έτσι, εάν επιβεβαιωθεί πως κάποιος είχε πάρει στην κατοχή του ακίνητο ή χρήματα -άνω των 120.000 ευρώ - που ανήκουν στο νομικό πρόσωπο δηλαδή εν προκειμένω στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, τότε θα επικυρωθεί και η κακουργηματική πράξη, που θα οδηγήσει και σε δικαστικές εξελίξεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share