Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Καμπανάκι» από Σάκη Αρναούτογλου: Πού θα βρέξει πολύ την Κυριακή - Τι είπε για τον καιρό των Χριστουγέννων

Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

2 Δεκεμβρίου 2022 20:59
«Καμπανάκι» από Σάκη Αρναούτογλου: Πού θα βρέξει πολύ την Κυριακή - Τι είπε για τον καιρό των Χριστουγέννων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σάκης Αρναούτουγλου έδωσε λεπτομέρειες για το νέο πέρασμα δυνατών βροχών που αναμένεται την Κυριακή σε ορισμένα τμήματα της χώρας, ενώ απάντησε για τον καιρό των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ στην πρόγνωση των επόμενων ημερών σημείωσε ότι την Κυριακή (4/12) θα πέσει αρκετό νερό στα βορειοδυτικά, με ισχυρούς νοτιάδες στο Ιόνιο να έχουν ένταση ακόμη και 8 Μποφόρ. Όπως έδειξε στους χάρτες ο Σάκης Αρναούτογλου, τα νησιά στο βόρειο Ιόνιο αλλά και περιοχές στις ακτές της βορειοδυτικής χώρας αναμένεται να έχουν έντονες βροχές. Παράλληλα ο Τάσος Αρνιακός ρίχνει «μπηχτές» για τα Μερομήνια.

Μάλιστα και την Τετάρτη (6/12) πρόκειται οι ίδιες περιοχές να επηρεαστούν πάλι από βροχές.

Όπως είχε τόνισε και στα προηγούμενα δελτία ο Σάκης Αρναούτογλου ο καιρός μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου στην Ελλάδα φαίνεται να είναι ήπιο και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο κρύο, ενώ μίλησε και για το τι μπορεί να περιμένουμε τα Χριστούγεννα.

«Δεν μπορώ να απαντήσω από τώρα. Υπάρχει έντονη κινητικότητα στην Ευρώπη καιρικά και τίποτα δεν προδικάζει τον καιρό των Χριστουγέννων. Υπάρχουν κομμάτια κρύου αέρα που περιφέρονται στην Ευρώπη, αλλά θα δούμε τις επόμενες ημέρες», είπε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού

Έκτακτη καιρική προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: «11 ΜΠΟΦΟΡ! Για καλό και για κακό ασφαλίστε τα εξής...»

Σε μια πολύ σημαντική προειδοποίηση για το σκηνικό του καιρού στη χώρα μέχρι και σήμερα (1/12) προχώρησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας για θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου, με συμβουλές προς τους πολίτες.

Παράλληλα, στο ίδιος μήκος κύματος κινείται και η πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ! ΠΡΟΣΟΧΗ!

Όπως τόνισα και στο χθεσινοβραδινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 στις 17:45 και στις 22:00, από απόψε το βράδυ σταδιακά και μέχρι περίπου και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης εκτός απο τις κατά τόπους έντονες βροχές αναμένεται και σημαντική ενίσχυση των ανέμων ανατολικής διεύθυνσης (ο τοπικός άνεμος Χορτιάτης) στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και γύρω απο την πόλη, στη Χαλκιδική, στα νοτιότερα τμήματα του νομού Σερρών και Καβάλας- Θάσος με δυνητικά επικίνδυνες ριπές που κατά διαστήματα και κατά τόπους δεν αποκλείεται να αγγίξουν τα 9-10 ίσως πρόσκαιρα και τα 11 ΜΠΟΦΟΡ!!!

Για καλό και για κακό!

- Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
- Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας - τέντες.
- Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
-Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
- Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.
- Στην περιπτωση που είναι να περάσουμε απο γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκινητα που τραβάνε τροχοσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
- Οταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
- Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκλίνουν της πορείας τους! .
- Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
- Αποφεύγουμε οποιδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοητους λόγους!»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share