Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: «Έδειραν παιδί στην τουαλέτα επειδή δεν έτρωγε το φαΐ του – Εθελοντής παρενόχλησε σεξουαλικά 16χρονη»

Πατέρας δύο παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομή της ΜΚΟ διαχωρίζει τον πατέρα Αντώνιο από τις καταγγελίες

2 Δεκεμβρίου 2022 14:02
Κιβωτός του Κόσμου: «Έδειραν παιδί στην τουαλέτα επειδή δεν έτρωγε το φαΐ του – Εθελοντής παρενόχλησε σεξουαλικά 16χρονη»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη δική του μαρτυρία για κακοποιητικές συμπεριφορές σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου έδωσε πατέρας δυο παιδιών που φιλοξενούνταν μέσα σε δομή της οργάνωσης. Αρχικά αναφέρθηκε στον πατέρα Αντώνιο, διαχωρίζοντας τον από τις καταγγελίες, αναφέροντας πως «μας έσωσε, μας μάζεψε από το δρόμο, κοιμόμασταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο» και υπογραμμίζοντας πως η συμπεριφορά του, αλλά και της πρεσβυτέρας ήταν υποδειγματική.

Δείτε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Εντολή εισαγγελέα για έρευνα για 4 κακουργήματα σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και άλλων 10

Στον αντίποδα κατήγγειλε περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς από εργαζομένους και εθελοντές της Κιβωτού του Κόσμου. Μιλώντας στο Πρωινό, υποστήριξε πως είδε με τα μάτια του ένα στέλεχος της δομής να παίρνει ένα παιδί, να το πηγαίνει στην τουαλέτα και να το δέρνει επειδή δεν έτρωγε το φαΐ του. Όταν μάλιστα μπήκε στη μέση και ζήτησε το λόγο, πήρε την απάντηση «εσύ να κοιτάς τη δουλειά σου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ακόμη ένα περιστατικό, λέγοντας πως ένας εθελοντής της δομής κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος χάιδεψε το πόδι της κόρης του που τότε ήταν 16,5 ετών και της είπε ότι την αγαπάει. Το παιδί αντέδρασε και μόλις το πληροφορήθηκε ο πατέρας Αντώνιος, τον έδιωξε αμέσως από τη δομή.

Κιβωτός του Κόσμου: Απομακρύνουν τον πατέρα Αντώνιο - Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο (video)

Τίτλοι τέλους μπαίνουν στη θητεία του Πατέρα Αντωνίου στο "τιμόνι" της Κιβωτού του Κόσμου καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία που έδωσαν οι Αρχές στον ιδρυτή της Οργάνωσης προκειμένου να απομακρυνθεί από τη Δομή.

Χθες το πρωί, η Εισαγγελία με ειδική διάταξη απαγόρευσε τόσο στον ίδιο όσο και σε πρώην στελέχη που απολύθηκαν να προσεγγίζουν τις Δομές της Κιβωτού ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με την Οργάνωση.

Η εντολή έδινε προθεσμία στον Πατέρα Αντώνιο 24 ώρες μέχρι να εγκαταλείψει την Κιβωτό. Πληροφορίες ήθελαν τον Πάτερ να βρίσκεται στη Δομή της οδού Σαρπηδώνος στον Κολωνό, στον τελευταίο όροφο της οποίας έχει μια από τις κατοικίες του, μέχρι αργά τη νύχτα.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Κατέστρεψαν γκράφιτι με τη μορφή του πατέρα Αντωνίου στο Μεσολόγγι

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχει ήδη απομακρυνθεί από το κτίριο καθώς, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, έφυγε χθες τον πρωί προς άγνωστη κατεύθυνση... Η εισαγγελική διάταξη, που έχει ως σκοπό την προστασία των ανηλίκων, του απαγορεύει πλέον να προσεγγίσει όλες τις δομές της Κιβωτού.

Έχει διάρκεια 90 ημέρες και μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος θα χρειαστεί δικαστική απόφαση ώστε να ανανεωθεί. Η απαγόρευση καλύπτει και τα τρία από τα πέντε, πρώην στελέχη της Κιβωτού τα οποία απολύθηκαν με απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Πρόκειται, για τον Ιρακινό, πρώην, γενικό διευθυντή της Κιβωτού, που προκαλούσε με τη χλιδάτη ζωή του, τον 35χρονο Πασχάλη, δεξί χέρι του Πατέρα Αντωνίου και πρόσωπο που καταγγέλλουν αρκετοί τρόφιμοι για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις, καθώς και για τη σύζυγό του, η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής και μέλος του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, χθες ενώπιον των δυο Εισαγγελέων Ανηλίκων, οι οποίες διεξάγουν την ποινική έρευνα για την υπόθεση, βρέθηκε ο 19χρονος, ο οποίος έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια και τη μαρτυρία του έχει επιβεβαιώσει πρόσωπο που έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός κλήθηκε από τις δύο Εισαγγελείς να καταθέσει συμπληρωματικά για τα όσα είχε αναφέρει στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, κατά το πρώτο στάδιο της έρευνας. Κατάθεση, όμως, στις δύο Εισαγγελείς έδωσε χθες και ένας ακόμη μάρτυρας, ο οποίος υπήρξε κατά το παρελθόν τρόφιμος σε Δομή της Κιβωτού και σήμερα φέρεται να ζει στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος μάρτυρας στην κατάθεσή του αναφέρθηκε σε σωματική του κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της Κιβωτού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share