Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρόδος - Το θύμα του ωτοστόπ: Η απάτη της γυναίκας που του έκλεψε...2.500 ευρώ

Πως ξεγελάστηκε ο 76χρονος;

2 Δεκεμβρίου 2022 10:23
Ρόδος - Το θύμα του ωτοστόπ: Η απάτη της γυναίκας που του έκλεψε...2.500 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας άτυχος και καλοπροαίρετος 76χρονος στην Ρόδο έπεσε θύμα ληστείας από μια γυναίκα που έβαλε στο αυτοκίνητό του μετά από σήμα ωτοστόπ προκειμένου να την εξυπηρετήσει.

Δείτε επίσης την ανήλικοι συμμορία στην Κηφισιά με μαχαίρια

Πιο αναλυτικά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 14:45 το μεσημέρι της Τετάρτης (30/11) όταν ο 76χρονος, ο οποίος κατοικεί στις Μαρίτσες, είδε μια γυναίκα να του κάνει ώτοστοπ στην επαρχιακή οδό Καλαμώνα-Μαριστών.

Όταν η γυναίκα μπήκε στη θέση του συνοδηγού είπε στον 76χρονο, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο ΑΤ Ιαλυσού, «έλα να με πας στο χωριό».

Η εξαπάτηση

Γυναίκα στην Ρόδο κάνει ωτοστόπ και εξαπατά ηλικιωμένο

Αντί γι' αυτό, όμως, σύμφωνα με τον 76χρονο, εκείνη τη στιγμή ένα άλλο αυτοκίνητο κόκκινου χρώματος σταμάτησε μπροστά στο δικό του, η γυναίκα που είχε κάνει το ώτοστοπ τον έσπρωξε πίσω στο κάθισμα και ένας άνδρας τον με κεφαλοκλείδωμα ακινητοποιώντας τον.

Κατά την καταγγελία του 76χρονου η γυναίκα στη συνέχεια έψαξε τις τσέπες του και εκεί βρήκε και πήρε 2.500 ευρώ. Μετά τη ληστεία, δε, η γυναίκα και ο συνεργός της μπήκαν στο κόκκινο αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την έρευνα για την ληστεία έχει αναλάβγει το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου

Αποκαλυπτικό βίντεο ρεπόρτερ Μουντιάλ 2022: Την λήστευαν ενώ έκανε ζωντανή μετάδοση (video)

Ένα θρίλερ έζησε μια δημοσιογράφος στην Αργεντινή που κατά την διάρκεια ζωντανής μετάδοσης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ καθώς έπεσε θύμα κλοπής ενώ έκανε ρεπορτάζ.

Δείτε τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα του Μουντιάλ για το 2022

Συγκεκριμένα, η Dominique Metzger έκανε μετάδοση από την περιοχή Κορνίς της Ντόχα λίγο πριν από τον πρώτο αγώνα του Μουντιάλ μεταξύ Κατάρ και Ισημερινού χθες, όταν διαπίστωσε ότι την είχαν κλέψει. Μιλώντας μετά το περιστατικό, είπε ότι ανέφερε το συμβάν στην τοπική αστυνομία και εξεπλάγη από την απάντηση των αρμοδίων.

Χαρακτηριστικά, η δημοσιογράφος ανέφερε στο δίκτυό της Todo Noticias (TN) ότι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν να ταυτοποιήσουν τον ύποπτο και ότι η ίδια θα μπορούσε να... επιλέξει την τιμωρία για τον φερόμενο ληστή.

«Είχα τη μικρή μου τσάντα πάνω μου με όλα τα πράγματα που χρειάζεται κανείς, το πορτοφόλι μου, τα κλειδιά του δωματίου μας στο ξενοδοχείο μας, μερικές χαρτοπετσέτες», είπε σε έναν παρουσιαστή του δικτύου TN. «Και χόρευες, σωστά;» τη ρώτησε εκείνος με τη ρεπόρτερ να απαντά.

«Ναι, χόρευα με το πλήθος και είμαι σίγουρη ότι ήταν εκείνη τη στιγμή που κάποιος άνοιξε το φερμουάρ της τσάντας και μου πήρε το πορτοφόλι».

Ενώ η κλοπή δεν καταγράφηκε από την κάμερα, πλάνα την έδειξαν να χορεύει ανάμεσα σε ένα πλήθος με την τσάντα της να κρέμεται στο πλάι της. «Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή, ξέρεις ότι είσαι ζωντανά στον αέρα, με μουσική και πλήθη γύρω σου... Οπότε δεν έδωσα σημασία. Αφού τελείωσα το live, ήθελα να πάρω το πορτοφόλι μου για να αγοράσω ένα μπουκάλι νερό και μετά κατάλαβα ότι δεν το είχα», θυμάται.

Η ίδια είπε πως όταν πήγε στις Αρχές για να αναφέρει την κλοπή του πορτοφολιού της, αρχικά την αγνόησαν γιατί ήταν γυναίκα. Είπε ότι την έδιωξαν αφού της είπαν ότι το πορτοφόλι της θα «εμφανιστεί» κάποια στιγμή. «Οι άνδρες αστυνομικοί δεν ενδιαφέρονται να καταγράψουν το πρόβλημά σου», είπε. «Μόλις έφτασα στο αστυνομικό τμήμα, με πήγαν σε άλλο μέρος όπου υπήρχαν μόνο γυναίκες. Ρώτησα γιατί ήμουν εκεί και μου είπαν πως, καθώς είμαι γυναίκα, πρέπει να υπάρχει μία αστυνομικός που θα με βοηθήσει».

Μόλις την είδε μια αστυνομικός, η δημοσιογράφος είπε ότι ήταν σοκαρισμένη από αυτά που της είπαν. «Η στιγμή που μου έπαιρναν τη δήλωση ήταν συγκλονιστική. Μου είπαν, "Τι θέλεις να κάνει η δικαιοσύνη για αυτό; Θα βρούμε το πορτοφόλι... Έχουμε κάμερες παντού, κάμερες υψηλής τεχνολογίας και θα βρούμε τον κλέφτη με τεχνολογία ανίχνευσης προσώπου. Ποια θέλεις να είναι η ποινή του δράστη όταν βρεθεί;». Η δημοσιογράφος είπε ότι ρώτησε τους αστυνομικούς για τι πράγμα μιλούσαν. Εκείνοι της απάντησαν ρωτώντας:

«Θέλεις να τον καταδικάσουμε σε φυλάκιση πέντε ετών ή να απελαθεί;. Μου ζήτησαν να αποφασίσω. Τους είπα ότι θέλω μόνο το πορτοφόλι μου πίσω, δεν θα πάρω την απόφαση για το δικαστικό σύστημα», είπε στο TN.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share