Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συναγερμός στου Παπάγου: Εμπρηστική επίθεση σε όχημα της ιταλικής πρεσβείας

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς

2 Δεκεμβρίου 2022 10:04
Συναγερμός στου Παπάγου: Εμπρηστική επίθεση σε όχημα της ιταλικής πρεσβείας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άγνωστοι πυρπόλησαν όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ πολυκατοικίας στην περιοχή του Παπάγου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής πρεσβείας, το όχημα ανήκει σε Ιταλό διπλωμάτη.

Δείτε επίσης: Εμπρηστική επίθεση Ζωγράφου: Στο επίκεντρο το αμαξοστάσιο του δήμου - Αρκετές ζημιές στα μηχανήματα

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές και σε παρακείμενο όχημα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα. Οι αρχές εντόπισαν σε κοντινή απόσταση μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά εκτός από το αυτοκίνητο που έγινε παρανάλωμα του πυρός προκλήθηκαν φθορές και σε ένα ακόμα.

Συναγερμός στου Παπάγου: Εμπρηστική επίθεση σε όχημα της ιταλικής πρεσβείας
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το όχημα ανήκει στην Ιταλίδα διπλωμάτη Susanna Schlein. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει «με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα τη σοβαρή εγκληματική πράξη».

Βάρη: Σπίτι γνωστού εφοπλιστή περικυκλώθηκε από εμπρηστικούς μηχανισμούς από αγνώστους

Τρεις εμπρηστικούς μηχανισμούς πέταξαν άγνωστοι τα ξημερώματα έξω από το σπίτι γνωστού εφοπλιστή στην περιοχή της Βάρης.

Δείτε επίσης την εμπρηστική επίθεση σε καφετέρια στο Περιστέρι

Οι ζημιές που προκλήθηκαν δεν ήταν αρκετά σημαντικές -ευτυχώς μικρές- ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας για να τακτοποιήσουν την κατάσταση.

Εμπρηστική επίθεση σε σπίτι εφοπλιστή στην Βάρη

Αστυνομικοί οι οποίοι περισυνέλλεξαν τα υπολείμματα των μηχανισμών, που αποτελούνταν από μπουκάλια που περιείχαν εύφλεκτο υγρό και στα οποία ήταν κολλημένες με ταινία, κροτίδες, τα πήραν για να τα μεταφέρουν στα εργαστήρια της Αστυνομίας έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η κατάλληλη έρευνα για να μπορέσουν να εντοπιστούν οι δράστες ή να αποφεφχθεί κάποιο δέυτερο παρόμοιο περιστατικό.

Αργυρούπολη: Φλεγόμενα αυτοκίνητα - Δεύτερος εμπρεισμός σε λιγότερο από μια εβδομάδα καταγράφει η περιοχή

Όλες οι πρώτες πληροφορίες για την εμπρηστική επίθεση

Στο στόχαστρο βρέθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 31/10 σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Αργυρούπολη όπου κάηκαν ολοσχερώς μετά από εμπρηστική επίθεση.

Δείτε επίσης το καινούργιο μεγαλεπίβολο δημόσιο θέατρο στην Αργυρούπολη

Πρόκειται για ένα περιστατικό που σημειώθηκε λίγο πριν τις 02:00 το βράδυ, στην συμβολή των οδών Γράμμου και Δημόκριτου όπου μετά απο τηλεφωνικη αναφορά γειτόνων για ''φλεγόμενα αμάξια'' κατεύθασαν οι πυροσβεστικές αρχές για να αναλάβουν δράση.

Οι φλόγες είχαν επεκταθεί σε συνολικά 4 Ι.Χ., ενώ στο σημείο κλήθηκαν στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών, καθώς υπήρχαν ενδείξεις εμπρηστικής ενέργειας. Από τη φωτιά, έχουν υποστεί υλικές ζημιές και τα τέσσερα αυτοκίνητα.

Η αστυνομία συγκεντρώνει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τους δράστες.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε τρεις ημέρες όπου αυτοκίνητα παραδίδονται στις φλόγες στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Ι.Χ. έγιναν στόχος εμπρηστών στη συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Χαριλάου Τρικούπη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share