Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απάτη σοκ: Αν απαντήσετε στο κινητό σας αυτόν τον αριθμό θα σας κλέψουν 40.000 ευρώ!

Μεγάλη προσοχή!

2 Δεκεμβρίου 2022 09:27
Απάτη σοκ: Αν απαντήσετε στο κινητό σας αυτόν τον αριθμό θα σας κλέψουν 40.000 ευρώ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θύμα τηλεφωνική απάτης με λεία 40.000 ευρώ, έπεσε 68χρονη γυναίκα από τη Λιβαδειά.

Άγνωστος άνδρας της τηλεφώνησε δήθεν από το νοσοκομείο της Λιβαδειάς όπου είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένη, η κόρη της, μετά από τροχαίο ατύχημα.

Με στόχο να προκαλέσουν στο θύμα τους πανικό, προκειμένου να γίνουν πειστικοί, φρόντισαν από το τηλέφωνο, γυναίκα συνεργός τους, προσποιούμενη την κόρη της, να φωνάζει σφαδάζοντας δήθεν από τους πόνους λίγο πριν το χειρουργείο για το οποίο όπως την ενημέρωσαν απαιτούνταν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Θύμα τηλεφωνική απάτης με λεία 40.000 ευρώ, έπεσε 68χρονη γυναίκα από τη Λιβαδειά.  Άγνωστος άνδρας της τηλεφώνησε δήθεν από το νοσοκομείο της Λιβαδειάς όπου είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένη, η κόρη της, μετά από τροχαίο ατύχημα.  Με στόχο να προκ

Έντρομη και αναστατωμένη η 68χρονη κατευθύνθηκε στην τράπεζα όπου παρά τις ενστάσεις του διευθυντή του υποκαταστήματος και της προσπάθειάς του να την αποτρέψει ζητώντας να του εξηγήσει τους λόγους που την αναγκάζουν να προβεί σε μία τόσο μεγάλη ανάληψη, το θύμα της απάτης πήρε τα χρήματα και επικοινώνησε με τους απατεώνες.

Της έκλεισαν ραντεβού σε ερημική περιοχή της Λιβαδειάς της απέσπασαν τα 40.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Η απάτη έγινε αντιληπτή λίγη ώρα αργότερα όταν τηλεφώνησε στην κόρη της η οποία ήταν καλά στην υγείας της και βρισκόταν στη δουλειά της.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την κόρη της 68χρονης στο τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς όπου και διεξάγει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Τηλεφωνική απάτη: Τι είναι το κόλπο της «μπλοκαρισμένης κάρτας»

Ψαρεύουν στην τύχη για θύματα. Όποιος την πατήσει, το πιθανότερο είναι να δει τα χρήματα που έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς να κάνουν… φτερά!

Η νέα τηλεφωνική απάτη που «τρέχει» αυτές τις μέρες, έχει… γυναικεία φωνή, υποτίθεται ότι προέρχεται από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ζητά απόρρητα προσωπικά στοιχεία, και εκβιάζει ότι δήθεν θα εκτελεστεί… αν είναι δυνατόν, ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ανυποψίαστου που τόλμησε να απαντήσει τη κλήση.

Προσοχή! Νέα τηλεφωνική απάτη! Αν κάποιος σας ρωτήσει αυτό το πράγμα, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο!

Για κακή τους τύχη, ο κ. Καβουκλής ήταν απόλυτα… διαβασμένος και παρ’ ότι αρχικά έπεσε στην παγίδα και απάντησε τη κλήση, στη συνέχεια έκανε ακριβώς ότι έπρεπε.

Είναι μία ακόμα απάτη, μέσω τηλεφωνικής κλήσης, που εάν κάποιος δεν γνωρίζει, μπορεί στην κυριολεξία, να χάσει όλα τα χρήματά του, εν ριπή οφθαλμού!

Άλλες φορές, οι απατεώνες, προσποιούμενοι τις… τράπεζες, στέλνουν γραπτά μηνύματα όπως αυτό… ή αυτό…

Εάν ο χρήστης πατήσει τον σύνδεσμο, μεταφέρεται σε πλαστούς ιστότοπους καρμπόν όμως, με τις πραγματικές σελίδες των τραπεζικών ιδρυμάτων, προκειμένου τα θύματα να ξεγελαστούν και να καταχωρήσουν τα προσωπικά και απόρρητα στοιχεία τους.

Θύμα τηλεφωνική απάτης με λεία 40.000 ευρώ, έπεσε 68χρονη γυναίκα από τη Λιβαδειά.  Άγνωστος άνδρας της τηλεφώνησε δήθεν από το νοσοκομείο της Λιβαδειάς όπου είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένη, η κόρη της, μετά από τροχαίο ατύχημα.  Με στόχο να προκ

2104944742: Ο αριθμός «δόλωμα» - Νέα τηλεφωνική απάτη

Νέα τηλεφωνική απάτη από επιτήδειους που καλούν σε κινητά τηλέφωνα και ζητούν από τα υποψήφια θύματα μέσω ηχογραφημένου μηνύματος στα αγγλικά, να δώσουν τα στοιχεία τους, καταγγέλθηκε στη Ρόδο. Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ρόδου Γ. Ηρακλείδης, οι επιτήδειοι μέσω ηχογραφημένου μηνύματος ζητούν από τα θύματά τους να πατήσουν τον αριθμό 1 για να δώσουν τα στοιχεία τους ώστε να «αρθεί το ένταλμα σύλληψης εναντίον τους»!

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο κύριος Ηρακλείδης, ο οποίος εφιστά την προσοχή όλων: «Μόλις κάλεσε πελάτη μου το νούμερο 2104944742 με αγγλικό μήνυμα που έλεγε ότι: “η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει διαπιστώσει παραβίαση μίας κάρτας του και να πατήσει το 1 για να δώσει τα στοιχεία του για να αρθεί το ένταλμα σύλληψης εναντίον του”.

Εννοείται ότι είναι απάτη, και αμέσως κάλεσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο 2144027860 (πατάτε 2 για Νότιο Αιγαίο) και επιβεβαίωσαν ότι είναι απάτη και σημείωσαν το νούμερο. Παρακαλώ, μεγάλη προσοχή, δεν δίνουμε τα στοιχεία μας στο τηλέφωνο, αν δεν γνωρίζουμε ξεκάθαρα ποιος είναι, και ειδικά σε μαγνητοφωνημένα μηνύματα που μας καλούν. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ ποια είναι τα πιο συχνά κόλπα στις κλοπές καταθέσεων μέσω e-banking.

Αν θέλετε να επιβεβαιώσετε κάποιο νούμερο, πείτε του, ότι δεν μπορείτε να μιλήσετε, ελέγξετε το στο Google και θα δείτε αν αντιστοιχεί σε αυτόν που λέει. Αν σας λέει για φορέα, Googlάρετε τον φορέα, και μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα του, καλέστε εσείς πίσω να επαληθεύσετε αν σας κάλεσαν. Σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε τα στοιχεία μας ελεύθερα παντού. Θέλει τρομερή προσοχή» καταλήγει στο dimokratiki.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share