Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Σάββας Πατσούρας

Θρήνος!

2 Δεκεμβρίου 2022 08:59
Πέθανε ο Σάββας Πατσούρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη στη Λαμία και τη Φθιώτιδα για την απώλεια ενός εξαίρετου ανθρώπου και καταξιωμένου επαγγελματία. Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός και πολύ αγαπητός Λαμιώτης Μηχανικός Σάββας Πατσούρας.

Γεννήθηκε στη Λαμία στις 25 Οκτωβρίου 1939. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1964. Αφού υπηρέτησε στο στρατό ως δόκιμος αξιωματικός στη ΜΟΜΑ, ξεκίνησε να εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Διαβάστε επίσης: Τίτλοι τέλους για τον πρώην πρόεδρο της Κίνας: Απεβίωσε ο Ζιάνγκ Ζεμίν σε ηλικία 96 ετών

Υπήρξε από τους πρώτους Αγρονόμους Τοπογράφους Μηχανικούς της Λαμίας. Ήταν δίκαιος και πολύ δοτικός άνθρωπος και βοήθησε πολύ κόσμο στη μακρά διαδρομή του. Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να πουν τα καλύτερα, αφού είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων των συναδέλφων του, αλλά και των εκπροσώπων των φορέων που επίσης είχε συνεργασία.

Μάλιστα για πολλά χρόνια με την ψήφο των συναδέλφων Μηχανικών ήταν στη Διοικούσα του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, βοηθώντας τον κλάδο να κάνει σημαντικά βήματα σε δύσκολες εποχές. Παντρεύτηκε τη Βάσω Πατσούρα και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, το Δημήτρη Πατσούρα, γιατρό και το Γιάννη Πατσούρα, πολιτικό μηχανικό.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 3:00′ το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίων Ασωμάτων, στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο. Μετά από επιθυμία του εκλιπόντος, θα γίνει καύση στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στις 11:30′ το πρωί.

πεθανε-ο-σαββασ-πατσουρασ

Πέθανε ο αντιστράτηγος ε.α. Στέλιος Τζανάκης

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας Στέλιος Τζανάκης. Ο εκλιπών είχε διατελέσει διοικητής της Ασφάλειας Αττικής και Γενικός Διευθυντής Αττικής. Πρωτοστάτησε στην ενοποίηση της Αστυνομίας Πόλεων με την Χωροφυλακή. Παράλληλα, θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο η είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη θεάτρου, Λεωνίδα Τριβιζά

Η χούντα των συνταγματαρχών τον είχε αποτάξει. Επανήλθε στις τάξεις της Αστυνομίας Πόλεων το 1975 και πάλεψε για τον εκδημοκρατισμό του Σώματος. Ήταν πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη, στις 16.00 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πλατεία Ευαγγελίστριας, στα Καλύβια Θορικού. Θα ταφεί, σύμφωνα με την επιθυμία του, στο κοιμητήριο του χωριού του, στα Σχινοκάψαλα Ιεραπέτρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share