Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σε εγρήγορση για τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος: «Μετά από 48 ώρες θα μείνουν στην χώρα υπολείμματα από...»

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου

2 Δεκεμβρίου 2022 08:13
Σε εγρήγορση για τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος: «Μετά από 48 ώρες θα μείνουν στην χώρα υπολείμματα από...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε επιφυλακή για τον καιρό μας διατηρεί ο Γιάννης Καλλιάνος, που τονίζει πως μπορεί από σήμερα (2/12) να εξασθενούν τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Άριελ», ωστόσο θα μείνουν κάποια υπολείμματά της.

Τοπικές βροχές μέτριας έως ασθενούς εντάσεως αναμένονται αύριο σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, καθώς η κακοκαιρία «Άριελ» αρχίζει να εξασθενεί. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν οι νοτιότερες περιοχές της Πελοποννήσου και οι κεντροδυτικές της Κρήτης.

Μέχρι το βράδυ, ακόμα και οι ασθενείς βροχοπτώσεις θα έχουν γενικά σταματήσει, αλλά η μέρα θα φύγει με συννεφιά.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 16 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 16-18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά , τοπικά και 19 βαθμούς στην Πελοπόννησο. Στο Αιγαίο, οι μέγιστες τιμές θα προσεγγίσουν τους 19-20 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις 3-4 μποφόρ, βόρειοι, θα στραφούν το βράδυ σε νοτιάδες. Στο Αιγαίο, η έντασή τους δε θα ξεπεράσει τα 4-5 μποφόρ. Στο βόρειο κομμάτι βορειοανατολικοί μέχρι 6, θα στραφούν σε βοριάδες και στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές μέχρι το βράδυ.

Η... ξαστεριά και οι επόμενες μέρες

Στην Αττική θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, με τοπική συννεφιά, η οποία το βράδυ θα πυκνώσει. Μικρή είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στα βορειότερα τμήματα του νομού τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-18 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ήλιο ενδιάμεσα. Το μεσημέρι στη Χαλκιδική θα ψιχαλίσει ή θα βρέξει λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-14 , με βορειοανατολικό άνεμο 2-4 μποφόρ.

Αναφορικά με τις επόμενες ημέρες, το Σαββατοκύριακο δε θα αλλάξει ιδιαίτερα το σκηνικό, με το μετεωρολόγο να μας αναφέρει ποιες περιοχές πρέπει να προσέξουν λίγο παραπάνω, με τον Σάκη Αρναούτογλου πάντως να μας επιφυλάσσει θετικά νέα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share