Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο που είχε καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση

Σωματική κακοποίηση κατήγγειλε ένας πρώην τρόφιμος της δομής

1 Δεκεμβρίου 2022 18:09
Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο που είχε καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε νέα συμπληρωματική κατάθεση προχώρησε ο 19χρονος ο οποίος φέρεται να έχει καταγγείλει ηγετικό πρόσωπο της Κιβωτού του Κόσμου για σεξουαλική κακοποίηση ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.

Δείτε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Κατέστρεψαν γκράφιτι με τη μορφή του πατέρα Αντωνίου στο Μεσολόγγι

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε από τους εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με αναφορές που έχει κάνει στην αρχική κατάθεση του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου πέρασε ένας ακόμη πρώην τρόφιμος της δομής ο οποίος βρισκόταν στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του φέρεται να κατήγγειλε ότι υπέστη σωματική κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί για λόγους προστασίας των ανηλίκων που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου» με διάταξη τους αποφάσισαν την απαγόρευση της εισόδου στη δομή του πατέρα Αντώνιου και τριών ακόμη πρόσωπα.

Η διάταξη προβλέπει την απομάκρυνση των συγκεκριμένων προσώπων και ισχύει για 90 ημέρες.

Στη συνέχεια πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Η επίμαχη εισαγγελική διάταξη αφορά στα πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας και στόχος, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, είναι να παραμείνει μακρυά τα συγκεκριμένα πρόσωπα ώστε να μην μπορούν να επηρεάσουν τα ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή.

Κιβωτός του Κόσμου: Ξέσπασμα Αχιλλέα Μπέου - «Οι γονείς έχουν τα παιδιά τους στο σπίτι, όχι στα ιδρύματα, αυτοί είναι κοπρίτες!» (Video)

Μετά τις ολοένα και περισσότερες καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις απαγορεύεται να εισέρχεται σε δομές της ΜΚΟ, άγνωστοι κατέστρεψαν γκράφιτι με τη μορφή του ιερέα σε κτήριο στο Μεσολόγγι.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Super Κατερίνα» άγνωστοι έσβησαν τη μορφή του πατέρα Αντωνίου στο γκράφιτι που είχε δημιουργήσει ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η ομάδα του και έγραψαν συνθήματα.

Ο καλλιτέχνης ήθελε να αποτυπώσει την έννοια «Ελπίδα» και επέλεξε το πρόσωπο του πατέρα Αντωνίου, το οποίο φιλοτέχνησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2020.

Κιβωτός του Κόσμου: Ξέσπασμα Αχιλλέα Μπέου - «Οι γονείς έχουν τα παιδιά τους στο σπίτι, όχι στα ιδρύματα, αυτοί είναι κοπρίτες!» (Video)

Για πρώτη φορά στην τηλεοπτική κάμερα τοποθετήθηκε ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σχετικά με το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου και τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στο STAR και στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” είπε:

«Τα παιδιά είναι λόγος ύπαρξης για τους γονείς. Έχω μεγάλη θλίψη μέσα μου που βλέπω μεγάλους δημοσιογράφος στα κανάλια που βγάζουν τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στην Κιβωτό. Μα αν είσαι σωστός γονέας, πως άφησες το παιδί σου να πάει στην Κιβωτό;

Δίνετε βήμα σε αυτούς τους γονείς, τους κοπρίτες, τι να πούνε; Γιατί δεν ρωτάτε αν τα παιδιά αυτά πήγαν με εισαγγελική παραγγελία στην Κιβωτό. Μην τους δίνετε τον λόγο. Δεν έχουν δικαίωμα αυτοί να μιλούνε. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, ας ψάξετε να τα βρείτε. Οι γονείς έχουν τα παιδιά στο σπίτι, όχι σε ιδρύματα»

Κιβωτός του Κόσμου: «Ήταν μια φορά και έναν καιρό ένας μικρός παππούλης...» - Σοκάρει βίντεο από το τραγούδι των παιδιών στον πατέρα Αντώνιο (Video)

Ένα βίντεο ήρθε σήμερα το φως το δημοσιότητας από την Κιβωτό του Κόσμου και σε αυτό τα παιδιά στη δομή στον Κολωνό έχουν ετοιμάσει εκπλήξεις στον πατέρα Αντώνιο για τα γενέθλιά του. Το βίντεο, σύμφωνα με τον Alpha, τραβήχτηκε προτού ξεσπάσει η θύελλα καταγγελιών για τη ΜΚΟ.

Τα παιδιά της δομής υποδέχονται τον πατέρα Αντώνιο με… κομφετί, ενώ του φωνάζουν «Χρόνια πολλά πατέρα μας». Παράλληλα, μια ακόμα αποκάλυψη για την Κιβωτό του Κόσμου είδε το φως της δημοσιότητας και συγκλονίζει. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, ένα από τα διαμερίσματα τα οποία διαχειριζόταν η ΜΚΟ, είχε μετατραπεί σε ροζ στούντιο!

Τα παιδιά τραγουδούν στον πατέρα Αντώνιο ένα τραγούδι το οποίο φέρονται να έγραψαν τα ίδια. Το τραγούδι ήταν στον ρυθμό του «Ήτανε μια φορά», αλλά οι στίχοι ήταν προσαρμοσμένοι στο να εξυμνούν τον πατέρα Αντώνιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share