Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός για τους κατοίκους της Λήμνου: Μήνυμα το 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία "Άριελ"

Μεγάλη προσοχή η σημερινή μέρα για τους νησιώτες

1 Δεκεμβρίου 2022 16:45
Συναγερμός για τους κατοίκους της Λήμνου: Μήνυμα το 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα από την κακοκαιρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στη Λήμνο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που συνεχίζει να φέρνει η κακοκαιρία Άριελ, έως τις πρώτες βραδινές ώρες στην περιοχή τους.

Δείτε επίσης ποια είναι τα μέτρα να οδηγειτε με ασφάλεια όταν βρέχει

Μήνυμα προειδοποίησης έφθασε πριν λίγο στα κινητά των κατοίκων της Λήμνου από το 112 για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να «χτυπήσουν» το νησί.

Το κύμα κακοκαιρίας που ταλαιπώρησε για δύο 24ωρα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αυτή τη στιγμή χτυπά το βόρειο Αιγαίο.

Με το μήνυμα η υπηρεσία, συμβουλεύει τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Σύμφωνα με το limnosfm100, μέχρι νωρίς το μεσημέρι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Άριελ» από τη Λήμνο ήταν ήπιο αλλά παρατηρήθηκε απότομη επιδείνωση του καιρού με έντονη καταιγίδα και κεραυνούς οι οποίοι έπληξαν την περιοχή.

Κακοκαιρία Άριελ: Νέα έκτακτη προειδοποίηση από την ΕΜΥ! Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» - Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών-Κορίνθου από πτώση βράχου

Κακοκαιρία Άριελ: Νέα προειδοποίηση εξέδωσε η ΕΜΥ, τονίζοντας ότι το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29-11-22 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Παράλληλα, για μερική επιστροφή της κακοκαιρίας στη χώρα μίλησε η Χριστίνα Σούζη στο πρωινό του ΣΚΑΪ, σήμερα (1/12), αναφερόμενη σε βροχές που θα πλήξουν συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας από το ερχόμενο Σάββατο.

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία ARIEL, από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί. Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας Άριελ σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 01/12 η κακοκαιρία ARIEL επηρέαζε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα νότια νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημιούργησε την νέα υπηρεσία METEONOW. Με χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού απεικονίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης στα διάφορα τμήματα της χώρας.

Στους ίδιους χάρτες, οι οποίοι ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση κατά το διάστημα 09:15 – 10:10 της Πέμπτης 01/12.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, για το υπόλοιπο της ημέρας τα φαινόμενα θα συνεχιστούν ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός κατά της διάρκεια της Πέμπτης 01/12.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share