Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Βρέθηκαν οι δράστες που μπήκαν στο κατάστημα της Δήμητρας Κατσαφάδου: Ποιοι είναι - Ποιος ο τσιλιαδόρος

Τι βρέθηκε στο σπίτι των δραστών;

1 Δεκεμβρίου 2022 15:49
Βρέθηκαν οι δράστες που μπήκαν στο κατάστημα της Δήμητρας Κατσαφάδου: Ποιοι είναι - Ποιος ο τσιλιαδόρος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν από λίγο καιρό έκλεψαν το κατάστημα καλλυντικών της Δήμητρας Κατσαφάδου στο Περιστέρι. Οι ληστές αποκόμισαν κρέμες και καλλυντικά αξίας χιλιάδων ευρώ.

Δείτε επίσης την δήλωση της Δήμητρας Κατσαφάδου για τον τόπο κατοικίας της

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ένας 20χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Έλληνας είναι οι δράστες των δύο κλοπών που έγιναν με τον ίδιο τρόπο στην επιχείρηση στις 31/8/22 και στις 12/9/22. Η ταυτοποίησή τους έγινε μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία από άτομα που έχουν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές.

Πώς "χτύπησαν" οι δράστες

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι δύο νεαροί, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, έσπαζαν τη γυάλινη θύρα εισόδου και αφού αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό του καταστήματος με γρήγορες κινήσεις αφαιρούσαν τα προϊόντα, τα οποία τοποθετούσαν σε νάιλον συσκευασίες για την εύκολη μεταφορά τους.

Οι δράστες επέλεξαν να ληστέψουν το κατάστημα και τις δύο φορές τις πρώτες πρωινές ώρες, που δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση στους δρόμους και ο φωτισμός ήταν μειωμένος. Επίσης, στο σημείο υπήρχε και συνεργός που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι είχαν στοχοποποιήσει τα εμπορεύματα αξίας του συγκεκριμένου καταστήματος πριν προβούν στις ληστείες και είχαν εξασφαλίσει τη μεταπώλησή τους.

Από τις έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες προϊόντων που αφαιρέθηκαν από το κατάστημα και ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Η Δήμητρα Κατσαφάδου διαφημίζει τις κρέμες της

Γνώριμοι των Αρχών

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό, κλοπές, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ναρκωτικών και φωτοβολίδων-πυροτεχνημάτων.

Οι αναζητήσεις για τη σύλληψή τους και η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της δράσης τους συνεχίζονται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share