Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Η δομή έπαιρνε για νοίκι όλο τον μισθό υπαλλήλου της - Αποκαλύψεις για αδήλωτη εργασία & παράβαση των ωραρίων απασχόλησης (Video)

Πρόστιμο για «μαύρη εργασία»

1 Δεκεμβρίου 2022 13:38
Κιβωτός του Κόσμου: Η δομή έπαιρνε για νοίκι όλο τον μισθό υπαλλήλου της - Αποκαλύψεις για αδήλωτη εργασία & παράβαση των ωραρίων απασχόλησης (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, το πρωί της Πέμπτης αποκάλυψε πως σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», η Επιθεώρηση Εργασίας έχει επιβάλλει πρόστιμο για «μαύρη εργασία». Παράλληλα, ένα βίντεο ήρθε σήμερα το φως το δημοσιότητας από την Κιβωτό του Κόσμου και σε αυτό τα παιδιά στη δομή στον Κολωνό έχουν ετοιμάσει εκπλήξεις στον πατέρα Αντώνιο για τα γενέθλιά του.

Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων που έφτασαν στην εκπομπή, ο ΑΝΤ1 και η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μετά από επικοινωνία που είχαν με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας, αποκάλυψαν ότι:

Μετά από καταγγελία που έκανε τον Οκτώβριο εργαζόμενος στην δομή του Βόλου της «Κιβωτού του Κόσμου» και τον σχετικό έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, προέκυψε παράβαση για αδήλωτη εργασία και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.500 ευρώ

Ακόμη, λίγες μέρες αργότερα, στις αρχές Νοεμβρίου, μετά από νέο έλεγχο στην ίδια δομή, οι ελεγκτές επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, για υπέρβαση χρονικών ορίων εργασίας.

Στην εκπομπή αναφέρθηκε ακόμη ότι σε ανύποπτο χρόνο και σε δειγματοληπτικό έλεγχο, που έγινε στα τέλη Αυγούστου, στην δομή της Πωγωνιανής της «Κιβωτού του Κόσμου», δεν προέκυψε κάποια παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» προβλήθηκε και απόσπασμα δήλωσης από εργαζόμενο σε δομή της «Κιβωτού», ο οποίος διέμενε εντός της δομής και ανέφερε ότι 450 από τα 500 ευρώ μισθό που του έδινε η «Κιβωτός του Κόσμου», τα ζητούσε πίσω ως ενοίκιο.

Κιβωτός του Κόσμου: Αποκάλυψη-σοκ! Διαμέρισμα δομής είχε μετατραπεί σε οίκο ανοχής πολυτελείας (Video)

Μια ακόμα αποκάλυψη για την Κιβωτό του Κόσμου είδε το φως της δημοσιότητας και συγκλονίζει. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, ένα από τα διαμερίσματα τα οποία διαχειριζόταν η ΜΚΟ, είχε μετατραπεί σε ροζ στούντιο! Παράλληλα, σοκαριστικά είναι όσα καταγγέλλει η μητέρα του 8χρονου, τόσο για τον γιο της όσο και για την κόρη της, σχετικά με την περίπτωση κακοποίησης που βίωσαν

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο αρχικός ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Λιοσίων στην Αθήνα το έκανε δωρεά στην Κιβωτό του Κόσμου έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί σε αυτό παιδιά.

Στο διαμέρισμα, όμως, οι ιθύνοντες της Κιβωτού έβαλαν να διαμένουν σε αυτό τέσσερις κοπέλες από την Αφρική οι οποίες σύμφωνα με το δημοσίευμα το μετέτρεψαν σε ροζ στούντιο.

Την άποψη αυτή εξέφρασε στην εφημερίδα ο άνθρωπος που έκανε δωρεά το διαμέρισμα στην «Κιβωτό», λέγοντας πως οι τέσσερις κοπέλες που διέμεναν εκεί διαρκώς δημιουργούσαν προβλήματα και εν τέλει αντιλήφθηκε τη μετατροπή του διαμερίσματος σε… οίκο ανοχής πολυτελείας με την κατάλληλη κάλυψη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share