Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κατολίσθηση βράχου Αθηνών - Κορίνθου: Μεγάλο μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις

Από την παλαιά εθνική οδό οι οδηγοί

1 Δεκεμβρίου 2022 13:26
Κατολίσθηση βράχου Αθηνών - Κορίνθου: Μεγάλο μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατολίσθηση βράχων από την "κακοκαιρία Άριελ" στην Κακιά Σκάλα συνέβη σήμερα το πρωί και πιο συγκεκριμένα από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα ενώ έχει εφαρμοστεί από τις 7.00 το πρωί με εντολή της Τροχαίας.

Μάθετε επίσης τι δεν πρέπει να κάνετε για να μην πληρώσετε πρόστιμο 80 ευρώ

Δημιουργήθηκε στην αρχή της εκτροπής μια μικρή ουρά, η οποία αποκαταστάθηκε σταδιακά και αυτή την ώρα υπάρχει σχετικά ομαλή ροή. Νωρίτερα και για λίγα λεπτά έγινε αποκλεισμός και της Π.Ε.Ο. ώστε οι αλπινιστές να ρίξουν ελεγχόμενα χαλαρά κομμάτια βράχου.

Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία- Τι εργασίες γίνονται τώρα

Στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπτροστασίες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.

Κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα

Επεξήγηση:

Το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να έχουμε όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης. Πολύ απλά, το εύκολο μέρος είναι να απομακρύνουμε το βράχο. Όμως μετά δεν θα ξέρουμε από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, τη διαδρομή ακολούθησε και συνεπώς, που και πως θα πρέπει να επέμβουμε.

Τα αίτια

Σχετικά με τα αίτια, η καταρρακτώδης βροχόπτωση που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα ήταν προφανώς ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας. Ενδεχομένως σωρευτικά να επηρεάζει και η σεισμική δραστηριότητα της τελευταίας περιόδου.

Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου.

Νέο έκτακτο δελτίο σε ισχύ

Το «αποτύπωμα» σε διάφορες περιοχές της επικράτειας φαίνεται ότι έχει αφήσει η κακοκαιρία Άριελ η οποία εκτιμάται ότι θα μας «αφήσει» αργά το βράδυ σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.

Λόγω της κακοκαιρίας παραμένει κλειστή μέχρι και αυτή την ώρα η εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα λόγω πτώσης βράχων, «πληγές» μετράει η Σκόπελος ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη κυρίως λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και διακοπές κυκλοφορίας έχουν καταγραφεί και σε ορισμένες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της ΕΛΑΣ.

Ανακοίνωση

Διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου λόγω πτώσης βράχων

H κατολίσθηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο ρεύμα προς Αθήνα και στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Λόγω της κατολίσθησης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) με τα οχήματα να κατευθύνονται στην παλαιά εθνική οδό όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία η κίνηση στην περιοχή είναι αυξημένη, με την κυκλοφορία ωστόσο να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από νωρις το πρωί.

Σημείο στο χάρτη που έγινε η κατολίσθηση

Στο σημείο της πτώσης των βράχων βρίσκονται μηχανήματα που καθαρίζουν το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα, επιχείρηση που αναμένεται να διαρκέσει για ώρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share