Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Πανζουρλισμός στην Aegean - Όλος ο κόσμος μιλά για...

Η σπουδαία ανακοίνωση της εταιρείας!

1 Δεκεμβρίου 2022 12:25
Πανζουρλισμός στην Aegean - Όλος ο κόσμος μιλά για...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε νέες προσλήψεις προχωρά άμεσα η Aegean, με την εταιρεία να πραγματοποιεί τη σχετική ανακοίνωση, ζητώντας έξι ειδικότητες.

Η Aegean Airlines ιδρύθηκε το 1999. Είναι από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες και είναι μέλος της Star Alliance. Επιπλέον προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε υλικό επίπεδο, σε πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Οι θέσεις εργασίας στην Aegean Airlines

  • Direct Entry A320 Type Rated First Officers - Permanent Employment
  • Cabin Crew Member
  • A320 and ATR 42/72 Non-Type Rated First Officers
  • Aircraft Handling Supervisor
  • Assistant Technician
  • IT Support Engineer
  • Call Center Agent (French Speaking)
  • Call Center Agent (German Speaking)

Δείτε τις θέσεις εργασίας στον ακόλουθο σύνδεσμο και να κάνετε την αίτηση σας ΕΔΩ

αεροσυνοδοσ-αεγεαν-1-12

Σούσουρο στην Aegean - «Σεισμός» στην εταιρεία

Η εποχή του κορωνοϊού μπορεί να μην έχει περάσει, αλλά με τον καιρό να περνά η κανονικότητα επιστρέφει, κάτι που διαπίστωσαν και στην Aegean, η οποία εκφράζει την αισιοδοξία της για την πρώτη κερδοφόρα χρήση της στο 2022, από την αρχή της πανδημίας.

Δείτε επίσης: Έκτακτη ανακοίνωση από Ryanair: Έκανε αυτό που όλοι περίμεναν!

Αυτό ανέφεραν, κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση, ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης, και ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης, τονίζοντας ότι ο κλάδος των αερομεταφορών βρίσκεται αντιμέτωπος με τον υψηλό πληθωρισμό και το αυξημένο κόστος καυσίμων.

Οπως σημείωσε ο κ. Βασιλάκης, οι οργανικές ζημίες προ φόρων της τάξεως των 72,5 εκατ. ευρώ του 2021 αντιστοιχούν σε περίπου 10% του κύκλου εργασιών της Aegean, με το ποσοστό αυτό να είναι από τα πιο χαμηλά εάν συγκριθεί με τις επιδόσεις εισηγμένων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών. Το γεγονός αυτό «φανερώνει ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει, για μία ακόμη φορά, τις κρίσεις με επάρκεια και ανθεκτικότητα, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλες εταιρείες», υπογράμμισε.

Οπως πρόσθεσε ο κ. Βασιλάκης, από τον Απρίλιο οι προπωλήσεις εισιτηρίων ξεπερνούν σταθερά αυτές του 2019 και με τα δεδομένα αυτά αναμένεται η φετινή χρήση να είναι η πρώτη κερδοφόρος από την εκδήλωση της πανδημίας. Σε τριμηνιαία βάση, η αεροπορική εμφάνισε, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, οργανική κερδοφορία το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2021, έχοντας πραγματοποιήσει το 70% των συνολικών πωλήσεων της συγκεκριμένης χρονιάς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μέχρι και τον Οκτώβριο.

Επιστροφή... στην κανονικότητα των κερδών

Η εταιρεία τον Ιούνιο μετέφερε 1,3 εκατ. επιβάτες, συνεχίζοντας τις καλές επιδόσεις του Μαΐου, οπότε διακίνησε περισσότερα από 1 εκατ. άτομα, και οι πληρότητες κατά την τελευταία εβδομάδα του συγκεκριμένου μήνα ανήλθαν στα επίπεδα του 2019. Επίσης, η επιβατική κίνηση αντιστοιχεί περίπου στο 90% και άνω των επιπέδων πριν εκδηλωθεί η πανδημία.

Ως εκ τούτου, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλάκης, η αεροπορική κατά τη φετινή τουριστική περίοδο θα καταγράψει σημαντική αύξηση εσόδων ανά πτήση, γεγονός που θα επιτρέψει την απορρόφηση τουλάχιστον τμήματος των επιπτώσεων από τη γενικευμένη αύξηση κόστους.

Ο κλάδος των αερομεταφορών βρίσκεται αντιμέτωπος με τον υψηλό πληθωρισμό και το αυξημένο κόστος ενέργειας «που προκαλούν σημαντική επίδραση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και συμβάλλουν στη δημιουργία περιβάλλοντος μεταβλητότητας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης. Οι αερομεταφορές είναι ακόμη αντιμέτωπες με την άνοδο σε ποσοστό της τάξεως του 120% του κόστους του καυσίμου σε σχέση με το 2019, αλλά και τη σημαντική υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Η Aegean προχωράει και στην παραλαβή των νέων αεροσκαφών Airbus της οικογένειας A320neo που θα καταστήσουν πιο ανταγωνιστική τη λειτουργία της. Φέτος η βάση της θα ενισχυθεί συνολικά με 12 αεροπλάνα, από τα οποία τέσσερα έχουν ήδη παραληφθεί, ενώ λόγω των προβλημάτων στη βιομηχανική παραγωγή και στην εφοδιαστική αλυσίδα έχει καθυστερήσει ελαφρώς η παραλαβή ακόμη τεσσάρων αεροσκαφών. Εχει προηγηθεί η αναδιάρθρωση του στόλου των αεροσκαφών turboprop, τη στιγμή που αυξάνονται και τα δρομολόγια.

Οι φετινές καλές επιδόσεις της αεροπορικής είναι σε συνέχεια της βελτίωσης αυτών του καλοκαιριού του 2021. Τότε, όπως εξήγησε ο κ. Γερογιάννης, παρά τον έντονο ανταγωνισμό, οι κύριοι ανταγωνιστές της εταιρείας αύξησαν σημαντικά τις προσφερόμενες θέσεις προς τη χώρα, με την Aegean να ανακτά περίπου το 65% της επιβατικής κίνησης και να προσφέρει το 78% της πτητικής της δραστηριότητας (σε αριθμό πτήσεων) σε σχέση με το 2019.

Αυτό ανέφεραν, κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση, ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης, και ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης, τονίζοντας ότι ο κλάδος των αερομεταφορών βρίσκεται αντιμέτωπος με τον υψηλό πληθωρισμό και το αυξημένο κόστος καυσίμων. Οπως σημείωσε ο κ. Βασιλάκης, οι οργανικές ζημίες προ φόρων της τάξεως των 72,5 εκατ. ευρώ του 2021 αντιστοιχούν σε περίπου 10% του κύκλου εργασιών της Aegean, με το ποσοστό αυτό να είναι από τα πιο χαμηλά εάν συγκριθεί με τις επιδόσεις εισηγμένων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών. Το γεγονός αυτό «φανερώνει ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει, για μία ακόμη φορά, τις κρίσεις με επάρκεια και ανθεκτικότητα, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλες εταιρείες», υπογράμμισε.

Οπως πρόσθεσε ο κ. Βασιλάκης, από τον Απρίλιο οι προπωλήσεις εισιτηρίων ξεπερνούν σταθερά αυτές του 2019 και με τα δεδομένα αυτά αναμένεται η φετινή χρήση να είναι η πρώτη κερδοφόρος από την εκδήλωση της πανδημίας. Σε τριμηνιαία βάση, η αεροπορική εμφάνισε, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, οργανική κερδοφορία το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2021, έχοντας πραγματοποιήσει το 70% των συνολικών πωλήσεων της συγκεκριμένης χρονιάς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μέχρι και τον Οκτώβριο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share