Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Μεγάλη προσοχή! Έρχεται νέα κακοκαιρία» (Video)

Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

1 Δεκεμβρίου 2022 08:28
Συναγερμός Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Μεγάλη προσοχή! Έρχεται νέα κακοκαιρία» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Δεκέμβριος μπήκε με ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, παρόλα αυτά η θερμοκρασία έχει σημειώσει μικρή άνοδο λόγω των νοτιάδων σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα και στη συνέχεια ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις, οι άνεμοι νοτιάδες στα 7-8 μποφόρ, όσο όμως απομακρύνεται η κακοκαιρία προς τα ανατολικά οι άνεμοι θα υποχωρούν. Ο υδράργυρος στους 15-18 βαθμούς, με τις πιο υψηλές θερμοκρασίες στα νότια τμήματα της επικράτειας.

Στην Αττική η μέρα ξεκίνησε με βροχές αλλά προς το μεσημέρι, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, θα αρχίσει βελτίωση και θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ο υδράργυρος στους 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος μέχρι και νωρίς το βράδυ, ιδιαίτερα στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι θυελλώδεις και το θερμόμετρο στους 12-13 βαθμούς.

Αύριο 2/12 ο άστατος καιρός περιορίζεται στα ανατολικά θαλάσσια τμήματα. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι ήπιος, χρειάζεται όμως προσοχή από Δευτέρα καθώς θα έρθει ένα σύντομο νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Κακοκαιρία Άριελ: Έκλεισε η Αθηνών-Κορίνθου μετά από πτώση βράχων! Επτά οι «κόκκινες» περιοχές - Πότε και πού θα σημειωθούν καταιγίδες (Video)

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων λόγω της κακοκαιρίας «Άριελ» προχώρησε η ΕΜΥ το πρωί της Πέμπτης (1/12) βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων που δείχνουν ότι επτά ειναι οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο τις επόμενες ώρες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας παραμένουν τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η εκτίμηση της ΕΜΥ είναι ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

  • Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).
  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Έπεσαν βράχοι στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

Λόγω της κακοκαιρίας Άριελ στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου υπήρξε πτώση βράχων σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου κοντά στην Κινέττα, με την τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία από τον κόμβο της Κινέττας έως τον κόμβο των Μεγάρων, από το 46ο έως το 49ο χλμ. με τα οχήματα να εκτρέπονται στην παλαιά εθνική Οδό.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ανέφεραν ότι αυτοκίνητο προσέκρουσε στον έναν από τους βράχους χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί αλλά μόνο υλικές ζημιές.

Η κακοκαιρία «Άριελ», έχει δώσει από την αρχή της χθεσινής ημέρας μεγάλα ύψη βροχόπτωσης στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στην Κρήτη, με το επεισόδιο βροχόπτωσης να κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, όπως φαίνεται στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη συνολικής βροχόπτωσης. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ο καιρός την Παρασκευή 02-12-2022

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 03-12-2022

Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Ο καιρός την Κυριακή 04-12-2022

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ με εξασθένηση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share