Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώθηκαν» τρεις στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου - «Ζαλίζουν» τα νούμερα στους λογαριασμούς του ιερέα και της ΜΚΟ

Συνεχίζονται οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

30 Νοεμβρίου 2022 19:16
Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώθηκαν» τρεις στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου - «Ζαλίζουν» τα νούμερα στους λογαριασμούς του ιερέα και της ΜΚΟ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φοβερές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, αφού το νέο ΔΣ αποφάσισε την απόλυση τριών στενών συνεργατών του πατέρα Αντωνίου.

Συγκεκριμένα, εκτός της Οργάνωσης τέθηκαν:

– Ο 35χρονος παιδαγωγός από τη δομή της Πωγωνιανής που έχει καταγγελθεί για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές

– Η σύζυγος του 35χρονου, επίσης από τη δομή της Πωγωνιανής, κοινων9ική λειτουργός και μέλος του προηγούμενου ΔΣ.

– ο 35χρονος με καταγωγή από το Ιράκ, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής της «Κιβωτού».

Την ίδια στιγμή, το νέο ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» ζητά νομική ασυλία προκειμένου να συνεχίσει το έργο του. Όλα αυτά, την ώρα που οι καταγγελίες δεν έχουν τελειωμό και οι Αρχές δεν χαρίζονται σε πατέρα Αντώνιο και πρεσβυτέρα.

Είναι... πολλά τα λεφτά

Ουδεμία ανάληψη έκανε από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του ο πατέρας Αντώνιος την τελευταία οκταετία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Όπως προέκυψε και σύμφωνα με πληροφορίες, ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανέπαφος αφού δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στον συγκεκριμένο λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ στο χρονικό αυτό διάστημα.

Εν τω μεταξύ, τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες δείχνουν καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ διαπιστώθηκε πως η ΜΚΟ έχει στην κατοχή της κοντά στα 200 ακίνητα.

Παράλληλα, στους πέντε προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, που δεσμεύτηκαν, υπάρχουν καταθέσεις πάνω από 250.000 ευρώ, με τις Αρχές να αναζητούν αν δικαιολογούνται αυτά τα ποσά από τις δραστηριότητές τους και αν έχουν δηλωθεί.

«Είχαν μπερδέψει το ταμείο της Κιβωτού με την τσέπη τους», σχολίασε ο φοροτεχνικός και οικονομολόγος Δημήτρης Τσαγκάρης για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Μετά τον έλεγχο του οικονομικού Εισαγγελέα και της ΑΑΔΕ θα φανεί η αλήθεια εκτιμά ο οικονομολόγος.

Για να αγοράσει ένα ακίνητο η δομή θα πρέπει να το αποφασίσει το Δ.Σ. της ΜΚΟ και θέτει το ερώτημα ο κ. Τσαγκάρης υπάρχει ΔΣ μέσα σε αυτό τον Οργανισμό και τόνισε ότι φυσικά αυτές οι κινήσεις θα πρέπει να είχαν δηλωθεί φορολογικά.

Οι ποινές που μπορούν να προκληθούν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα πάνω από συγκεκριμένα ποσά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share