Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Χείμαρρος» ο Γιώργος Λιάγκας κατά του πατέρα Αντώνιου: «Μου θυμίζει τηλεπερσόνες που...»

«Ο ιερέας νομίζω ότι πρώτο κομμάτι έχει την ταπεινότητα - Εγώ τον πατέρα Αντώνιο θα τον θυμάμαι πάντα με...»

30 Νοεμβρίου 2022 14:47
«Χείμαρρος» ο Γιώργος Λιάγκας κατά του πατέρα Αντώνιου: «Μου θυμίζει τηλεπερσόνες που...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με αφορμή ένα βίντεο από παλιότερη μάζωξη στην Κιβωτό του Κόσμου για τη γιορτή του, ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε κατά του πατρός Αντωνίου παραλληλίζοντας τον με «τρας εκδοχές τηλεόρασης και τηλεπερσόνες που γιορτάζουν αντιαισθητικά τη γιορτή και τα γενέθλιά τους».

Παράλληλα, κλίμα τρόμου περιγράφουν παιδιά που σχετίζονται με την Κιβωτό του Κόσμου, με φόντο τις απειλές που φαίνεται ότι δέχτηκε ο 19χρονος που κατέθεσε για σεξουαλική παρενόχληση απο υψηλόβαθμο στέλεχος.

«Μου θυμίζει τηλεπερσόνες που...»

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιάγκας είπε στο Πρωινό: «Πολύ ωραία λόγια κι εμένα με συγκινούν. Αλλά το πρώτο κομμάτι εμένα μου θυμίζει τρας εκδοχές τηλεόρασης όπου τηλεπερσόνες γιορτάζουν με την παρουσία των θεατών υπερβολικά και αντιαισθητικά για τα δικά μου αισθητικά δεδομένα τη γιορτή και τα γενέθλιά τους.

Αυτό το πράγμα, ο ομιλών δεν έχει επιτρέψει ποτέ σε συνεργάτη του να το κάνει. Είναι προσωπική επιλογή του καθενός, αλλά δε ξέρω τώρα άμα είσαι ιερέας τέτοια υποδοχή σταρ του Χόλιγουντ στη δομή;»

«Ο ιερέας νομίζω ότι πρώτο κομμάτι έχει την ταπεινότητα. Εγώ τον πατέρα Αντώνιο θα τον θυμάμαι πάντα με φθαρμένο πουκάμισο και με φθαρμένα παπούτσια» κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.

Κιβωτός του Κόσμου: Οι «αγιογραφίες» και ο πατήρ Αντώνιος ως... «άλλος Χριστός» (Video)

Δεν είναι μόνο η τοιχογραφία στην κεντρική δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, όπου ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα παρουσιάζονται ως «άγιοι», χωρίς πάντως φωτοστέφανο και η οποία είχε θέση «αγιογραφίας» για όσα παιδιά βρίσκονταν στην δομή, καθώς την ασπάζονταν όπως τις θρησκευτικές εικόνες και την θυμιάτιζαν την ώρα της λειτουργίας.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Το Πρωινό», ανάλογες και περισσότερες παραστάσεις, με τον πατέρα Αντώνιο ως κεντρικό πρόσωπο και μάλιστα σε πιστή αντιγραφή κλασσικών εικονογραφιών με βασικό «θέμα» τον Χριστό, υπάρχουν και σε άλλες δομές, όπως εκείνη του Βόλου.

Σε αυτές, ο πατέρας Αντώνιος εμφανίζεται ως «άλλος Χριστός», όπως φαίνεται από τις εικόνες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή, μαζί με μαρτυρίες σχετικά με την «αγιογράφηση» της δομής με «εικόνες» του πατρός Αντωνίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share