Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

"Λουκέτο" τουλάχιστον προσωρινό για το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά: Οι συνέπειες μετά το ατύχημα - Που πάνε οι ευθύνες

Η κατάρρευση τμήματος της σκηνής τους κόστισε...

30 Νοεμβρίου 2022 13:55
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ατύχημα της κατάρρευσης τμήματος της σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε σχολική πρόβα προκάλεσε και την δυσάρεστη εξέλιξη του προσωρινού κλείσιματος του θεάτρου.

Μάθετε περισσότερες λεπτομέριες για το συμβάν της κατάρρευσης

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους», προχώρησε σε μια δυσάρεστη ενημέρωση μέσω ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ο Νίκος Μπελαβίλας αποκάλυψε ότι Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας της Περιφερειακής Επιθεώρησης Εργασίας αποφάσισε την διακοπή της λειτουργίας του δημοτικού θεάτρου Πειραιά, στη σκιά του σοβαρού ατυχήματος της Δευτέρας, μετά από την κατάρρευση τμήματος της σκηνής σε σχολική πρόβα.

Η ανάρτηση του Ν. Μπελαβίλα αναφέρει:

Μία δραματική εξέλιξη: Διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου. Άμεση διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου επιβλήθηκε από το Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας της Περιφερειακής Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να προσκομιστεί για να ελεγχθεί η μελέτη (αν υπάρχει) της πρόσθετης σκηνής που κατέρρευσε, να αποκατασταθεί ο φωτισμός εξόδων κινδύνου σε σημεία που δεν λειτουργεί, να ανοιχτούν οι έξοδοι κινδύνου που έχουν καταληφθεί από από αποθηκευμένα υλικά κ.α. Για αυτό ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους πριν λίγα λεπτά. Είναι μία ημέρα ντροπής για τον Πειραιά. Ένα πλήγμα βαριάς δυσφήμησης του κορυφαίου χώρου πολιτισμού της πόλης μας, ενός από τα μεγαλύτερα ιστορικά θέατρα της χώρας. Και… ακόμη ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη.

Μπαλάκι οι ευθύνες

Σημειώνεται ότι μετά από την κατακραυγή για το περιστατικό από το οποίο τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις μαθητές, υπήρξε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων και αποποίησης ευθυνών.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για το συμβάν, ενώ άφησε αιχμές για τους υπεύθυνους παραγωγής της κεντρικής παράστασης που ανεβαίνει αυτή την περίοδο στο θέατρο.

Εσωτερικό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Χθες, εξάλλου, ο Νίκος Μπελαβίλας είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να γίνει ενδελεχής έρευνα για το σοβαρό περιστατικό, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Βουράκη «εξωφρενικά ψεύτη» για να τονίσει

«αντί να βρίσκεται στο αυτόφωρο, όπως θα είχε συμβεί σε οποιονδήποτε ιδιώτη επικεφαλής θεάτρου αυτοσχεδιάζει στα Media προκαλώντας γονείς και μαθητές».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share