Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σάκης Αρναούτογλου: «Μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη...» - Οι 5 περιοχές που θέλουν πολύ προσοχή (Video)

Ποιες ώρες θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - Τι να περιμένει η Αττική

30 Νοεμβρίου 2022 13:00
Σάκης Αρναούτογλου: «Μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη...» - Οι 5 περιοχές που θέλουν πολύ προσοχή (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για έντονες και επικίνδυνες καταιγίδες κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνοντας ότι από τα μεσάνυχτα απόψε θα ξεκινήσει η κακοκαιρία Άριελ. Παράλληλα, η κακοκαιρία Αριελ ξεκίνησε να πλήττει τη δυτική Ελλάδα και ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για μεγάλα ύψη νερού που θα πέσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν πρώτες είναι το νότιο Ιόνιο, η δυτική Πελοπόννησος και το ξημέρωμα τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικά. Ειδικότερα, τα έντονα φαινόμενα αναμένονται στη ΝΔ Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στην Αττική.

Στην κεντρική Μακεδονία λίγα φαινόμενα και στα ορεινά θα έχουμε χιονοπτώσεις πάνω από τα 1200 μέτρα. Στη Θεσσαλία λίγα επίσης φαινόμενα, ενώ στα κεντρικά και στα νότια θα έχουμε καταιγίδες.

Όσο θα βραδιάζει ο καιρός θα επιδεινώνεται και θα έχουμε καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Συγκεκριμένα πολύ νερό θα έχουμε από την ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, την Βοιωτία, στην κεντρική και νότια Εύβοια, Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία κάτι που σημαίνει ότι «θέλει προσοχή». Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ στο Ιόνιο, νοτιάδες στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 17 στο Ιόνιο, στους 14 στα κεντρικά και στους 9 με 10 στα βόρεια.

Στην Αττική θα έχουμε έντονα φαινόμενα με καταιγίδες και χρειάζεται προσοχή κυρίως όμως το βράδυ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς.

Δείτε το βίντεο για την κακοκαιρία στην Αττική

Κακοκαιρία σε Θεσσαλονίκη - Κεντρική Μακεδονία

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε συννεφιά από το πρωί και όσο φτάνουμε προς το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα. Η θερμοκρασία από 8 εως 12 βαθμούς.

Δείτε το βίντεο για την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει άστατος πλέον στα βόρεια με πολλές και δυνατές βροχές. Η θερμοκρασία στους 17 στα κεντρικά και στους 8 βαθμούς στα ΒΔ της χώρας. Στους 19 με 20 στα νότια.

Την Παρασκευή στα ΒΑ θα έχουμε αστάθεια και στην υπόλοιπη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα έχουμε έντονη συννεφιά. Η θερμοκρασία στους 16 στα κεντρικά πεδινά, στους 9 στα βόρεια.

Το Σάββατο βροχές στα δυτικά και συννεφιά σε όλη την χώρα. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Την Κυριακή μπόρες και άστατο καιρό θα έχουμε στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία στους 16 στα κεντρικά, στους 18 στα νότια και στους 8 στα ΒΔ.

Η τάση του καιρού μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου

Ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε και για την τάση του καιρού μέχρι τα μέση του Δεκεμβρίου.

Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία θα υπάρξει μια ψυχρή εισβολή στη βόρεια Ευρώπη και συγκεκριμένα πολύ κρύο θα έχουν οι περιοχές πάνω από τη Γερμανία.

Όσο για την Μεσόγειο και την περιοχή μας φαίνεται ότι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου ο καιρός θα είναι «μαλακός», χωρίς κρύο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share