Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: «Η μητέρα του Αντώνιου δεν ζει σε σπίτι, αλλά σε "κοτέτσι"... Κρυώνει, μπαίνουν μέσα νερά» (Video)

Οικογενειακές φίλες αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ζωής του π. Αντωνίου

30 Νοεμβρίου 2022 11:27
Κιβωτός του Κόσμου: «Η μητέρα του Αντώνιου δεν ζει σε σπίτι, αλλά σε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τις στιγμές που βιώνει η μητέρα του πατέρα Αντώνιου, μετά τις αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου, μίλησαν δύο γυναίκες από τη Χίο. Παράλληλα, μια ακόμα καταγγελία που χρήζει άμεσης διερεύνησης από τις Αρχές έρχεται στο φως της δημοσιότητας από ένα ταλαιπωρημένο παιδί που φιλοξενείτο στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Οι δύο γυναίκες από τη Χίο, που γνωρίζουν χρόνια τόσο τον πατέρα Αντώνιο όσο και τη μητέρα του από το νησί, περιέγραψαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τις δυσκολίες της οικογένειας και πήραν θέση για τις καταγγελίες που έχουν δει το «φως», αλλά και το πώς τις διαχειρίζεται η μητέρα του επικεφαλής της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μίας οικογενειακής φίλης: «Η κυρά Δέσποινα είναι χάλια εδώ και πολλές μέρες. Είναι μια μεγάλη γυναίκα, να κατηγορούν το παιδί της για αυτά τα πράγματα; Δεν μπορεί να το πιστέψει. Τι να πει μια μάνα που ακούει για το παιδί της αυτά τα αίσχη;».

«Το ζήλεψαν το παιδί, επειδή τους έβαλε τα "γυαλιά"»

Όπως τόνισε για τον πατέρα Αντώνιο: «Η μάνα του ήταν μια άγια γυναίκα, αλλά και όλα της τα παιδιά έτσι ήταν. Πολύ ήσυχο παιδί (πατέρας Αντώνιος), ντροπαλό. Θυμάμαι δούλευε από μικρό για να μαζέψει τα χρήματα να πάει να σπουδάσει».

Όσον αφορά τις καταγγελίες κατά του πατέρα Αντωνίου τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι ισχύουν, αλλά έχουν σκοπό να τον βλάψουν: «Είναι ψέματα αυτά που λένε. Το ζήλεψαν το παιδί… Από αυτό το μικρό σπιτάκι έκανε την Κιβωτό. Επειδή τους έβαλε τα "γυαλιά", θέλουν να του πάρουν την Κιβωτό…».

«Είναι ντροπή! Αυτοί που βγαίνουν ας γυρίσουν την πλάτη τους να τους δούμε»

Μία άλλη γυναίκα τόνισε πως τον «ξέρω από τη γέννησή του. Ένα τέτοιο άτομο αποκλείεται. Γιατί δεν πήγαν να κοιτάξουν τα παιδιά όταν ήταν μέσα στον δρόμο. Για εμάς είναι αδιανόητο. Είναι ντροπή και αυτοί που βγαίνουν στα κανάλια και μιλάνε οι νεαροί να γυρίσουν την πλάτη τους να τους δούμε. Τι φοβούνται; Τον πάτερα Αντώνιο. Ήταν μια καλή οικογένεια, αξιοπρεπέστατη».

Μάλιστα τόνισε για τον πατέρα Αντώνιο: «Είναι ντροπή να τα λένε. Τι ήταν, κανένας ληστής; Εκείνος αγαπούσε τα παιδιά, γι' αυτό έκανε αυτό το έργο».

Όταν η γυναίκα ρωτήθηκε για το εάν η οικογένεια έκανε πλούσια ζωή, απάντησε: «Ποια πλούσια ζωή; Ποιος μπορεί να πει ότι αυτή η οικογένεια έκανε πλούσια ζωή... Η μητέρα του παίρνει μια σύνταξη του ΟΓΑ, 340 ευρώ.

Είναι πλέον σε μια μονή, αν αρρωστήσει ο γιος της θα την πάρει να την πάει σε γιατρούς. Τα παιδιά της την αγαπούν και τη φροντίζουν, αλλά για πλούσια ζωή μη λέτε. Έπρεπε να τη γνωρίσετε πριν από 5 χρόνια που όλοι είχαν πλυντήριο και εκείνη είχε μια σκάφη και κουβαλούσε το νερό».

«Τι θέλει εδώ η γυναίκα; Αυτό δεν είναι σπίτι, αυτό είναι κοτέτσι»

«Έχει η μάνα του μερίδιο στην Κιβωτό. Τι θέλει εδώ η γυναίκα; Δεν μπορούσε ο γιος της να της πάρει ένα διαμέρισμα να τη βάλει μέσα, που ζει εδώ και κρυώνει; Μπαίνουν τα νερά μέσα και η γυναίκα κρυώνει και τρέμει…», είπε χαρακτηριστικά, καυτηριάζοντας τις συνθήκες διαβίωσης της ηλικιωμένης και πρόσθεσε: «Τι θέλει εδώ η γυναίκα; Αυτό δεν είναι σπίτι, αυτό είναι κοτέτσι».

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του πατέρα Αντωνίου μαζί με την πρεσβυτέρα είναι τα δύο άτομα στα οποία φαίνεται να ανήκει η Κιβωτός του Κόσμου.

Πριν από μερικές ημέρες, με εισαγγελική εντολή έγινε δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών της, όπως και εκείνων του γιου της και της πρεσβυτέρας. Μάλιστα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, φέρεται να βρέθηκε θυρίδα στο όνομα της ηλικιωμένης στη Χίο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share