Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«48 ώρες εφιάλτης! Τετάρτη και Πέμπτη θα...»: Έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό από τον Γιάννη Καλλιάνο!

Τι μας περιμένει τις επόμενες ώρες;

30 Νοεμβρίου 2022 09:22
«48 ώρες εφιάλτης! Τετάρτη και Πέμπτη θα...»: Έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό από τον Γιάννη Καλλιάνο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: «Είμαστε προ των πυλών μίας διήμερης κακοκαιρίας, Τετάρτη και Πέμπτη που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας» λέει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού λόγω της… ARIEL.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό, τα κύρια χαρακτηριστικά της 48ωρης κακοκαιρίας, η οποία ονομάστηκε ARIEL, όπως εξηγεί ο Γιάννης Καλλιάνος «θα είναι οι δυνατές βροχές, μπόρες, ισχυρές καταιγίδες, οι πιθανές χαλαζοπτώσεις που βεβαίως θα οδηγήσουν στην αυξημένη πιθανότητα να έχουμε ακόμα και πλημμυρικά φαινόμενα».

Σύμφωνα Γιάννη Καλλιάνο, από την 48ωρη κακοκαιρία «θα επηρεαστούν όλες οι περιοχές των Επτανήσων, οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της κακοκαιρίας θα επηρεαστούν και οι περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αλλά και οι μεγαλύτερες από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος».

Σε δύο φάσης το νέο κύμα κακοκαιρίας

Σε ό,τι αφορά πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για μίνι κακοκαιρία που έρχεται σε λίγες ώρες ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι θα υπάρξουν δύο φάσεις και παράλληλα εφιστά την προσοχή για πλημμύρες κυρίως σήμερα Τετάρτη (30.11.2022).

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από περιοχές της δυτικής Ελλάδος, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. «Η πρώτη φάση θα επηρεάσει τις δυτικές περιοχές με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες και αργότερα μέσα στην μέρα θα επηρεαστούν και οι πιο κεντρικές και ανατολικές περιοχές της χώρας. Προσοχή, υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Τετάρτης στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στην Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η δεύτερη φάση της ARIEL

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας θα είναι την Πέμπτη και έχει να κάνει σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο «με τις πιο ανατολικές περιοχές καθώς η κακοκαιρία θα κινηθεί με αυτή την κατεύθυνση. Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για την Πέμπτη υπάρχει σε περιοχές της κέντρο-ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα. Τετάρτη και Πέμπτη θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, απλά οι περιοχές που τονίζονται είναι οι περιοχές όπου θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα και για μεγαλύτερο όγκο νερού».

Καταιγίδες και στην Αττική

Όσον αφορά στην Αττική, σήμερα Τετάρτη, «περιμένουμε από νωρίς το πρωί να ξεκινήσει να βρέχει, τοπικές βροχές αλλά προς τις μεσημεριανές ώρες και στη συνέχεια θα έχουμε και “περάσματα” από ισχυρές καταιγίδες στο νομό.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και γενικά φαίνεται ότι την Πέμπτη ναι μεν θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές, αλλά θα είναι μικρή η πιθανότητα για εκτεταμένα φαινόμενα στην Αττική. Μάλλον θα έχουμε τοπικές βροχές που δεν θα προβληματίσουν και αν αυτές εκδηλωθούν την Πέμπτη. Δηλαδή ο κύριος όγκος φαινομένων στην πρωτεύουσα θα περάσει την Τετάρτη».

Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά

Οι άνεμοι σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο «θα είναι νοτιάδες στα πελάγη, 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ και ο υδράργυρος γύρω στους 16-17 °C μέγιστη θερμοκρασία.

Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν μόνο στις βουνοκορφές της χώρας μας και ιδιαιτέρως την Τετάρτη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας, διότι θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία και δεν θα χιονίζει ακόμα και στα ψηλά τμήματα».

Πηγή: newsit.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share