Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκε μεγάλο ποσό σε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό - Ανακαλούν τις δωρεές οι δωρητές (Video)

Alλάζουν τους όρους στις διαθήκες!

29 Νοεμβρίου 2022 14:57
Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκε μεγάλο ποσό σε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό - Ανακαλούν τις δωρεές οι δωρητές (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλο χρηματικό ποσό εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία κατά την έφοδό της στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, όπου μεταξύ άλλων υπάρχει χώρος που χρησιμοποιείται και ως σπίτι από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν το μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο. Η Οικονομική Αστυνομία έχει ήδη στείλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα το υλικό από τις χθεσινές έρευνες.

Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί εάν το χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε στον Κολωνό σχετίζεται με αυτό που είχε ληφθεί από θυρίδα τραπεζικού υποκαταστήματος της ίδιας περιοχής πριν από εννέα ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι σε λογαριασμούς της Κιβωτού υπήρχαν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι το ποσό αυτό μπορεί να ανέβει κατά την εξέλιξη των ερευνών, καθώς αναμένονται απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Η Οικονομική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σε ακίνητα που συνδέονται με την Κιβωτό του Κόσμου. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας από τη Δευτέρα (28/11) έχει ανάψει το πράσινο φως για εκτεταμένες έρευνες.

Ανακαλούν τις δωρεές οι δωρητές & αλλάζουν τους όρους στις διαθήκες

Ανακαλούν τις δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου άνθρωποι που είχαν εκφράσει την επιθυμία τους αυτή σε διαθήκες τους σε συμβολαιογράφους. Παράλληλα, πολλά σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η «λάθος» καταγραφή του αριθμού των παιδιών τα οποία φιλοξενούνταν στην Κιβωτό

Η συμβολαιογράφος Χριστίνα Μάνδρου, μίλησε σήμερα το πρωί στο «Καλημέρα Ελλάδα» και υποστήριξε ότι ευρισκόμενοι εν ζωή υποψήφιοι δωρητές της «Κιβωτού του Κόσμου», οι οποίοι είχαν περιλάβει στην διαθήκη τους ως κληρονόμο την «Κιβωτό του Κόσμου», σπεύδουν στο γραφείο της και αλλάζουν τους όρους της διαθήκης τους, ώστε να μην αφήσουν μετά θάνατον ακίνητα, μετρητά ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους στην ΜΚΟ.

Όπως είπε η συμβολαιογράφος, που μοιάζει καταπληκτικά με την αδελφή της, δικαστική συντάκτρια Ιωάννα Μάνδρου, «πολλοί απέσυραν την πρόθεση τους για δωρεά, αλλάζοντας τους όρους στις διαθήκες τους, μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος με την “Κιβωτό του Κόσμου”».

Ακόμη, η συμβολαιογράφος είπε ότι είναι δυνατόν να γίνει και ακύρωση της δωρεάς πχ. ενός ακινήτου. Εξήγησε πως μέσω δικαστηρίου μπορεί να γίνει η ανάκληση της δωρεάς ενός ακινήτου, με επίκληση του δωρητή επιχειρημάτων πχ. ότι δεν υπήρξε καλή χρήση της δωρεάς, δεν τηρήθηκαν οι όροι της και υπήρξαν συμπεριφορές με κοινωνική απαξία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share