Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Οι «αγιογραφίες» και ο πατήρ Αντώνιος ως... «άλλος Χριστός» (Video)

Νέες καταγγελίες από την μητέρα του 8χρονου

29 Νοεμβρίου 2022 14:42
Κιβωτός του Κόσμου: Οι «αγιογραφίες» και ο πατήρ Αντώνιος ως... «άλλος Χριστός» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν είναι μόνο η τοιχογραφία στην κεντρική δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, όπου ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα παρουσιάζονται ως «άγιοι», χωρίς πάντως φωτοστέφανο και η οποία είχε θέση «αγιογραφίας» για όσα παιδιά βρίσκονταν στην δομή, καθώς την ασπάζονταν όπως τις θρησκευτικές εικόνες και την θυμιάτιζαν την ώρα της λειτουργίας.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Το Πρωινό», ανάλογες και περισσότερες παραστάσεις, με τον πατέρα Αντώνιο ως κεντρικό πρόσωπο και μάλιστα σε πιστή αντιγραφή κλασσικών εικονογραφιών με βασικό «θέμα» τον Χριστό, υπάρχουν και σε άλλες δομές, όπως εκείνη του Βόλου.

Σε αυτές, ο πατέρας Αντώνιος εμφανίζεται ως «άλλος Χριστός», όπως φαίνεται από τις εικόνες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή, μαζί με μαρτυρίες σχετικά με την «αγιογράφηση» της δομής με «εικόνες» του πατρός Αντωνίου.

«Έχω κάνει δύο μηνύσεις αλλά δεν έχω κληθεί για κατάθεση» - Νέες καταγγελίες από την μητέρα του 8χρονου (Video)

Νέες σοκαριστικές καταγγελίες για τις πρακτικές που εφάρμοζαν οι «παιδαγωγοί» της Κιβωτού του Κόσμου για ορισμένα από τα παιδιά που φιλοξενούνταν στις Δομές, έρχονται στο φως. Παράλληλα, σαν να μην έφτανε το μαρτύριο του 19χρονου, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, στα χέρια υψηλόβαθμου στελέχους της Κιβωτού του Κόσμου, τώρα δέχεται και απειλές για τη ζωή του ώστε να πάρει πίσω τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Την Τρίτη η μητέρα του 8χρονου, πρώην φιλοξενούμενου στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο, ο οποίος συγκλόνισε την Παρασκευή με την μαρτυρία του, όπου έκανε λόγο για βασανιστήρια που υπέστη ενώ βρισκόταν στην «αγκαλιά» της ΜΚΟ, με εγκλεισμό του για ώρες χωρίς τροφή και νερό στο περιβόητο κλουβί για τα πουλιά, την τιμωρία του με παραμονή επί ώρες στο σκοτεινό δωμάτιο όπου βρισκόταν το πλυντήριο και το στεγνωτήριο της δομής, αλλά και την επιμονή των υπευθύνων της δομής να του δίνουν καθημερινά για γεύμα το ίδιο φαγητό, που δεν του άρεσε και κάθε ημέρα αρνιόταν να φάει, ακόμη και ενώ η τροφή είχε «χαλάσει» και ήταν ακατάλληλη για κατανάλωση.

Όπως είπε η μητέρα του 8χρονου μιλώντας στον ΑΝΤ1, «το παιδί είναι τρομοκρατημένο με τα ασύστολα ψεύδη που ακούγονται. Το γεγονός ότι έπαιζαν τα παιδιά με το κλουβί, όπως φαίνεται στο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα, δεν αναιρεί ότι τα έβαζαν τα παιδιά εκεί για τιμωρία».

«Το παιδί ήταν κλεισμένο στο κλουβί για 2-3 ώρες»

«Το παιδί ήταν κλεισμένο στο κλουβί για 2-3 ώρες και το έβγαλε από εκεί ο αδελφός του και όχι παιδαγωγοί. Η συγκεκριμένη παιδαγωγός που το έβαλε εκεί, έκατσε και το κοίταζε, νόμιζε ότι έκανε κατόρθωμα που έβαλε το παιδί εκεί, γιατί υποτίθεται», όπως λέει «η συμπεριφορά του ήταν για κλουβί». Ξέρουν ποια είμαι, γιατί στο βίντεο με τα παιδιά που παίζουν εμφανίζεται και το δικό μου παιδί», είπε η μητέρα του 8χρονου.

Όπως ανέφερε, παρότι έχει κάνει δύο μηνύσεις από την άνοιξη, δεν έχει κληθεί να καταθέσει για την κακοποίηση των παιδιών που καταγγέλλει ότι έγινε μέσα στην δομή.

Νέες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς

Η μητέρα είπε ακόμη πως και ο άλλος γιος της έχει χτυπηθεί, «με μπουνιές και κλωτσιές και μάλιστα μου είπε πως ήταν και τυχερός, γιατί άλλα παιδιά έπαθαν χειρότερα από ευνοούμενο του π. Αντωνίου στην δομή».

«Μας είπαν θα καταθέσουμε στην Εισαγγελία Ανηλίκων μέσα στην εβδομάδα», είπε η μητέρα του 8χρονου, προσθέτοντας «εγώ τα παιδιά μου τα έχω πάρει πίσω και τα τρία. Δεν έχω να κερδίσω κάτι, θα μπορούσα να μην ασχοληθώ, αλλά θέλω να βοηθήσω τα άλλα παιδιά».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share