Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Μοιράζει «δώρα ζωής» η 21χρονη φοιτήτρια που σκότωσε ο 26χρονος Αλβανός - Πού θα δοθούν τα όργανα της (Video)

«Βγήκε να θερίσει» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας - Της έκλεψαν 1.500 ευρώ ενώ ήταν αιμόφυρτη

29 Νοεμβρίου 2022 12:27
Θεσσαλονίκη: Μοιράζει «δώρα ζωής» η 21χρονη φοιτήτρια που σκότωσε ο 26χρονος Αλβανός - Πού θα δοθούν τα όργανα της (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Δώρα ζωής» αναμένεται να πάρουν εντός της ημέρας δύο ασθενείς στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, από την 21χρονη Εμμανουέλα.

Η αδικοχαμένη φοιτήτρια κατέληξε το πρωί της Κυριακής (27/11), μετά από μια μάχη ημερών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου νοσηλευόταν έπειτα από παράσυρση και εγκατάλειψή της από τον 26χρονο Αλβανό στην περιοχή της Καμάρας.

Μετά την απόφαση των γονιών της 21χρονης να δωρίσουν τα όργανά της, ξεκίνησε η διαδικασία αφαίρεσης και αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες (28/11) το βράδυ και πλέον η Έμμα θα χαρίσει ζωή σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με το makthes.gr, αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η καρδιά της άτυχης φοιτήτριας θα μεταμοσχευθεί σε 40χρονη μητέρα.

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

Οι δε κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν, καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

«Βγήκε να θερίσει» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης - Της έκλεψαν 1.500 ευρώ ενώ ήταν αιμόφυρτη

Η οικογένεια της ατυχής 21χρονης που έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος, με παράσυρση και εγκατάλειψη υπέβαλε η στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Οι γονείς, δια του δικηγόρου τους, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν τις κατηγορίες και παρέλαβαν τη δικογραφία από την 5η τακτική ανακρίτρια.

«Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή» ανέφερε στους δημοσιογράφος, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η μητέρα της 21χρονης για την απόφαση της δωρεάς των ζωτικών οργάνων. Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον της θανούσης, σε ανύποπτο χρόνο, η Έμμα είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνει δωρήτρια οργάνων.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε, ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι καθώς η νεαρή κοπέλα βρισκόταν αιμόφυρτη στο οδόστρωμα μετά τη θανατηφόρα παράσυρση, άγνωστος έκλεψε το πορτοφόλι της, που περιείχε 1.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη ο 26χρονος, αλβανικής καταγωγής, κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ η 19χρονη Ελληνίδα συνοδηγός αφέθηκε ελεύθερη, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share