Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Φοβηθήκαμε πολύ, έπεφταν αντικείμενα»: Σοβαρές ζημιές στην Εύβοια από τον ισχυρό σεισμό!

Δύσκολο πρωινό!

29 Νοεμβρίου 2022 11:23
«Φοβηθήκαμε πολύ, έπεφταν αντικείμενα»: Σοβαρές ζημιές στην Εύβοια από τον ισχυρό σεισμό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ ξύπνησε το πρωί της Τρίτης (29.11.2022) τους κατοίκους της Εύβοιας, ενώ η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι συνεχής.

«Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο» αναφέρουν – μεταξύ άλλων – κάτοικοι της περιοχής, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και ζημιές σε σπίτια.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ – που σημειώθηκε στις 6:32 – σε διάστημα 50 λεπτών καταγράφηκαν άλλοι πέντε μετασεισμοί και οι δύο τελευταίοι είχαν διαφορά λίγων δευτερολέπτων. Επίσης, οι μεγάλες σεισμικές δονήσεις που είχαν επίκεντρο τις Ζάρακες Ευβοίας, έγιναν αισθητές σε Αττική και Κόρινθο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο και προς το παρόν δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι ο πρώτος σεισμός ήταν ο κύριος, ενώ εμφανίζονται γενικά επιφυλακτικοί καθώς το συγκεκριμένο ρήγμα ήταν άγνωστο. «Η περιοχή που έγινε ο σεισμός δεν φιλοξενεί μεγάλα ρήγματα, δεν έχει ιστορικό σεισμικό. Το παρακολουθούμε», σημείωσε ο σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο newsit.gr.

«Φοβηθήκαμε πολύ, έπεφταν αντικείμενα»: Σοβαρές ζημιές στην Εύβοια από τον ισχυρό σεισμό!

Πληροφορίες του evima.gr κάνουν λόγο για ζημιές σε σπίτια και κάτοικοι σημειώνουν ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Εύβοια. «Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός και επιφανειακός. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, είχε διάρκεια και βοή. Πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια από τον δυνατό θόρυβο. Κόσμος είχε βγει έξω από τα σπίτια. Έπεσαν κάδρα και μικροαντικείμενα μέσα στο σπίτι μου», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο evima.gr.

Κλειστά σχολεία σε Κάρυστο και Αλιβέρι

Λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά στον Δήμο Καρύστου και στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, μίλησε στο newsit.gr λέγοντας ότι: «Ο μεγάλος σεισμός 4,8 Ρίχτερ ήταν πάρα πολύ αισθητός αλλά είχαμε και προσεισμούς και έχουμε και μετασεισμούς. Για αυτό και έκλεισα τα σχολεία σε όλο το δήμο Καρύστου για προληπτικούς λόγους».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share