Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024

Δημοτικό θέατρο Πειραιά: Αναζήτηση ευθυνών για το ατύχημα (video)

Πώς θα κινηθεί ο δήμος Πειραιά για το ατύχημα;

29 Νοεμβρίου 2022 09:53
Δημοτικό θέατρο Πειραιά: Αναζήτηση ευθυνών για το ατύχημα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ιωσήφ Βουράκης, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Πειραιά, μίλησε ανοιχτά για το ατύχημα που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 28/11. Ευτυχώς, στο ατύχημα δεν τραυματίστηκε κανείς.

Μάθε περισσότερα για το παιδικό φεστιβάλ Κινηματογράφου

Όπως δήλωσε ο κ. Βουράκης: «ένα κομμάτι της σκηνής κατεβαίνει, βυθίζεται για να παίζει ορχήστρα για να παίζει ορχήστρα. Στο Δημοτικό Θέατρο είναι εκατοντάδες κόσμος, κάθε μέρα, χιλιάδες κόσμος, κάθε χρόνο όλοι όσοι ανεβαίνουν στη σκηνή, παραγωγοί, ηθοποιοί, τεχνικοί σέβονται αυτό που γίνεται εδώ.

Περιγραφή περιστατικού - Απόδοση ευθυνών

Δυστυχώς κάποιος από την παραγωγή της παράστασης που τρέχει τώρα δεν σεβάστηκε το ότι πρέπει να ενημερώσει, δεν σεβάστηκε τις οδηγίες και αποφάσισε από μόνος του χωρίς να ενημερώσει κανέναν να σκεπάσει το κομμάτι που βρίσκεται η ορχήστρα. Έβαλε λοιπόν κάποια ξύλα από πάνω, τα οποία υπάρχουν από κατασκευής της σκηνής. Κάποια παιδιά που κάνανε πρόβα εχθές νόμιζαν ότι είναι δάπεδο, όπως θα το νόμιζε οποιοσδήποτε και πάτησαν επάνω. Άνοιξε το δάπεδο.

Δεν έπεσε κάποιο κομμάτι της σκηνής όπως έχει γραφτεί. Δεν άνοιξε σκηνή σταδίου όπως έχει γραφτεί. Άνοιξαν τα ξύλα που είχαν τοποθετηθεί για να κρύψουν το κομμάτι της ορχήστρας και από ότι μου είπανε γιατί δεν ήμουν εδώ, ήρθα σε 3-4 λεπτά από το συμβάν. Κάποια παιδιά πέσανε στο άνοιγμα αυτό και είχανε κάποιους ελαφρούς τραυματισμούς και από την ενημέρωση που είχα οι τραυματισμοί είναι ελαφριοί, ευτυχώς, εκτός από μια κοπέλα η οποία έμεινε για προληπτικούς λόγους στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά.

Παρόλα αυτά, όσο ελαφριοί και να είναι οι τραυματισμοί και κανένας τραυματισμός σαν να μην υπήρχε εμείς ως οργανισμός και εγώ προσωπικά θα ψάξω να βρω ποιος έχει τις ευθύνες, γιατί ευθύνη υπάρχει γι’ αυτό, δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει πάνω στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου και να κάνει όποια μετατροπή θέλει, χωρίς να ενημερώνει και θα αποδοθούν ανάλογες ευθύνες, όσο αυστηρές και να είναι αυτές και προσωπικά εγώ θα επιθυμούσα να εξαντληθεί η όποια αυστηρότητα, όποια μορφής αυστηρότητα μπορεί.

Κάτ' οψη Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Κατάσταση υγείας παιδιών

Για την κατάσταση της υγείας των παιδιών, ανέφερε πως: «η ενημέρωση που είχα εγώ μέχρι χτες το βράδυ από τον διευθυντή του σχολείου και από γύρω γύρω, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να μιλήσω με τους ίδιους τους γονείς, είναι ότι τα παιδιά είχαν κάποιους ελαφρούς τραυματισμούς, κάποιες γρατζουνιές και κάποια χτυπήματα, κάποιους μώλωπες. Παρόλα αυτά το ξαναλέω, είτε οι τραυματισμοί ήταν μικροί ή μεγάλοι σαν γεγονός είναι ένα άσχημο γεγονός. Παρόλα αυτά, επειδή από χτες το απόγευμα διαβάζω και ακούω διάφορα, θα κάνω κατάχρηση του χρόνου σας να πω το εξής, ότι δεν προσφέρονται όλα τα γεγονότα για αντιπαράθεση και πόσο μάλλον για πολιτική αντιπαράθεση.

Εδώ το Δημοτικό Θέατρο και εμείς προσωπικά και εμείς ως οργανισμός και εγώ προσωπικά δεν κάνουμε κάποιο πολιτικό έργο.

Είμαστε εδώ για να δουλεύουμε για τον Πειραιώτη και για τους επισκέπτες του θεάτρου, ο οποιοσδήποτε μπορεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τέτοια κατάσταση, ένα λάθος το οποίο έγινε ένα ατύχημα το οποίο θα έπρεπε να μην έχει γίνει χωρίς να το προσπαθώ να το υποβαθμίσω.

Το γεγονός είναι ένα κακό γεγονός, αλλά οποιοσδήποτε πάει να εκμεταλλευτεί όλο αυτό, όταν ο ίδιος από τον χώρο που προέρχεται προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όλο αυτό που έγινε».

Ως προς το αν θα στραφεί ο Δήμος κατά των υπευθύνων, ο κ. Bουράκης δήλωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι τεχνικοί, οι οποίοι τις περισσότερες ώρες της ημέρας, κάποια στιγμή που δεν ξέρω πότε το έκανε ο παραγωγός της κεντρικής παράστασης που ανεβάζουμε. Όχι του σχολείου που έκανε χτες πρόβα, γιατί δεν το διευκρίνισαν αυτό;

Έκανε μία αλλαγή χωρίς να ενημερώσει κανέναν και χωρίς να το δει κανείς. Και σκέπασε το κομμάτι αυτό, ενώ δεν θα έπρεπε να σκεπαστεί, προφανώς νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσει.

Είναι της κεντρικής παράστασης η μετατροπή που είχε γίνει, το σχολείο είχε πρόβα και δεν είχαν ενημερωθεί όπως και εμείς δεν είχαμε ενημερωθεί ότι έχει μπει το καπάκι εκεί και ότι δεν έπρεπε να τις κάνεις.

Υπεύθυνος ο παραγωγός;

Θα στραφούμε κατά του παραγωγού και όποιος ο παραγωγός μας υποδείξει ποιος έχει κάνει αυτή τη μετατροπή και ποιος πήρε αυτή την πρωτοβουλία, θα είμαστε κατά του ανθρώπου που το έκανε. Σημασία αυτή τη στιγμή έχει το εξής ότι όποιος έχει ευθύνη, είτε είναι ο παραγωγός είτε κάποιος εργαζόμενος στην παραγωγή, θα έχει τις ανάλογες κυρώσεις».

Τέλος, ανέφερε πως: «Σημασία έχει να συνεχίσουν τα παιδιά που κάνουν ασχολούνται με τη μουσική, να συνεχίσουν να αγαπάνε αυτό που κάνουν και να στηρίζουν το καλό και να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα αυτό το γεγονός.

Μετά το περιστατικό συνεχίστηκε και συνεχίστηκε η πρόβα στη σκηνή επάνω, οπότε αυτό το γεγονός δείχνει ότι δεν ήταν τόσο έντονοι οι τραυματισμοί και τόσο μεγάλοι τραυματισμοί ή το σοκ που υπέστη».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share