Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια: Αισθητός στην Αττική - Οι πρώτες εκτιμήσεις σεισμολόγων

Δεν είμαστε σίγουροι αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό

29 Νοεμβρίου 2022 07:16
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια: Αισθητός στην Αττική - Οι πρώτες εκτιμήσεις σεισμολόγων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή της Εύβοιας και είχε ένταση 4,8 Ρίχτερ. Επιπλέον, η δόνηση ήταν αρκετά αισθητή ιδιαίτερα στην Αττική.

Δείτε επίσης τον πιο πρόσφατο σεισμό στην Κρήτη

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Αρκετοί ξυπνήσαμε, ο σεισμός είναι στο νοτιοανατολικό άκρο της Εύβοιας, είναι περίπου 10 με 15 χιλιόμετρα από τα Νέα Στείρα.

Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χρειάζεται προσοχή στην αξιολόγηση που θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

«Χρειάζεται καλή αξιολόγηση, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό».

Έκανε επίσης λόγο για επιφανειακό σεισμό, «αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι και ιδιαίτερα μακριά από την ευρύτερα περιοχή της Αττικής.
Ήταν αρκετά αισθητός και γι’ αυτό πολλοί ξύπνησαν, μεταξύ αυτών και εγώ».

Δείτε

Το επίκεντρο του σεισμού στον χάρτη
την φωτογραφία με το επίκεντρο του σεισμού στον χάρτη:

Σεισμολόγος - Δημήτης Λέκκας

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι η νότια Εύβοια είναι μια περιοχή που θεωρείται σεισμογενής και συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός.

Πιο αναλυτικά, ο ίδιος μίλησε και στο Mega και έκανε λόγο για μια έκπληξη, αναφερόμενος στο γεγονός ότι έγινε ο σεισμός στη συγκεκριμένη περιοχή. «Περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις», συμπλήρωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share