Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άμεσος κίνδυνος: Η μεγάλη απάτη των ταξί για να σας κλέβουν χρήματα - Τι να προσέξετε

Αδιανόητο κόλπο!

28 Νοεμβρίου 2022 21:38
Άμεσος κίνδυνος: Η μεγάλη απάτη των ταξί για να σας κλέβουν χρήματα - Τι να προσέξετε
Πηγή φωτογραφίας: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ταξί: Κι εκεί που νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα σε αυτή τη χώρα, ένα νέο αδιανόητο κόλπο που έχουν επινοήσει ορισμένοι ασυνείδητοι οδηγοί ταξί για να «κλέβουν» τους πελάτες τους μας διέψευσε για ακόμη μια φορά. Όλα αυτά φαίνεται πως προκύπτουν μετά την σύλληψη ενός οδηγού ταξί για απάτη από τη Διεύθυνση της Τροχαίας.

Οι αρχές έδεσαν την υπόθεση και εντόπισαν τον εξωφρενικό μηχανισμό με τον οποίο ο οδηγός είχε διαμορφώσει το «κόλπο» του για να τα αρπάζει χοντρά από τους ανυποψίαστους πελάτες του. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία της είσπραξης κομίστρου μεγαλύτερου από όσο επιτρέπεται και απάτης μέσα από επέμβαση στο ταξίμετρο του

Δείτε επίσης: 2 τηλεφωνικές απάτες σε κινητά: Αν απαντήσετε σ' αυτόν τον αριθμό θα χρεωθείτε 1000 ευρώ και σ' αυτόν 100!

Πώς, όμως, δρούσε ο συγκεκριμένος ταξιτζής; Ποια ήταν η μεθοδολογία της απάτης που ακολούθησε και πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του και ανακάλυψαν το επικερδές για τον ίδιο «κόλπο» του; Αρχικά πριν απαντήσουμε παρακάτω τα ακόλουθα ερωτήματα, οφείλουν να χτυπήσουμε το καμπανάκι για πολλούς πελάτες που επιλέγουν να μετακινούνται με ταξί.

απατη-σε-ταξι-28-11
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Δεν είναι πλέον λίγα τα περιστατικά όπου ορισμένοι οδηγοί χρησιμοποιούν ειδικά λογισμικά στα κινητά τους τηλέφωνα και άλλου είδους παρεμβάσεις στα ταξίμετρα και στις ταμειακές τους μηχανές για να παίρνουν περισσότερα χρήματα.

Μάλιστα φαίνεται πως κύριος στόχος αυτών των επιτήδειων είναι οι τουρίστες οι οποίοι έχουν άγνοια για το πως κινούνται οι τιμές στην αγορά της Ελλάδας, για αυτό και μπορεί πιο εύκολα να πέσουν θύματα εν αγνοία τους! Ας δούμε ένα πρόσφατο παράδειγμα απάτης από οδηγό ταξί, μου μάλιστα τον οδήγησε στη σύλληψη από τις αρχές.

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω πως δρούσε ο εν λόγω οδηγός, πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του και μπόρεσαν να εντοπίσουν την απάτη του, τις σοβαρές προειδοποιήσεις από την πλευρά της τροχαίας, αλλά και άλλες περιπτώσεις όπου οι επιβάτες ταξί έχουν πέσει θύματα “πονηρών” οδηγών που θέλουν να τους “κλέψουν” κανονικά βγάζοντας πολλά χρήματα στην πλάτη τους!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share