Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Επιστρέφει η μάσκα στα σχολεία; Τι φέρνουν τα αυξανόμενα κρούσματα και ο πανικός στα παιδιατρικά ιατρεία

Ποιες απαντήσεις δόθηκαν επί του θέματος;

28 Νοεμβρίου 2022 17:34
Κορωνοϊός: Επιστρέφει η μάσκα στα σχολεία; Τι φέρνουν τα αυξανόμενα κρούσματα και ο πανικός στα παιδιατρικά ιατρεία
Πηγή φωτογραφιάς: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν εξετάζεται επιστροφή μάσκας στα σχολεία ούτε θα τεθεί τέτοιο θέμα στην επιτροπή παρά την έξαρση των ιώσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων με επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα κρούσματα στα παιδιά ζητώντας παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Δείτε επίσης: Πώς σχετίζεται η υγρασία σε κλειστούς χώρους με την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού - Ποια είναι τα σωστά επίπεδα

Στα παιδιατρικά ιατρεία, όπως αναφέρουν οι παιδίατροι, επικρατεί «πανικός», με τον παιδίατρο και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παιδιάτρων, Κωνσταντίνο Νταλούκα, να τονίζει ότι τα παιδιά είναι «δεξαμενές λοιμώξεων» και να ζητά την άμεση επαναφορά της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, αρχής γενομένης από τις σχολικές αίθουσες, τη χρήση συσκευών καθαρισμού του αέρα στις τάξεις και το άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού για όλα τα παιδιά και τους εφήβους 5 έως 17 ετών.

Σημειώνεται ότι σε Αμερική και Καναδά, όπου ο χειμώνας έχει έρθει νωρίτερα, οι γιατροί βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα νοσηλειών παιδιών. Ο Γιάννης Πρασσάς, Δρ. Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και μόνιμος ερευνητής στο πανεπιστήμιο Mount Sinai Hospital, πριν από ένα μήνα, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου μέσω του iefimerida.gr καλώντας τους γονείς να κάνουν φέτος το αντιγριπικό εμβόλιο αλλά και το εμβόλιο του κορωνοϊού, σε όσα παιδιά δε νόσησαν τους τελευταίους 4 με 5 μήνες, λέγοντας τότε ότι «δεν αποκλείεται η πίεση στις παιδιατρικές ΜΕΘ να εμφανιστεί σύντομα και στην Ελλάδα».

Μάλιστα, η άνοδος των κρουσμάτων έχει προκαλέσει στον Καναδά αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία, όπου ακυρώνονται προγραμματισμένα χειρουργεία παιδιών, ενώ είναι σχεδόν αδύνατον να βρει κανείς απλά αντιπυρετικά/ αντιφλεγμονώδη, τα οποία έχουν εξαντληθεί σε όλα τα φαρμακεία και πλέον δίνονται με συνταγή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share