Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξέσπασε ο Πατέρας Αντώνιος - «Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί! Ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις;» (Video)

Ο πατέρας Αντώνιος σε... αγιογραφία ως Νώε μαζί με την πρεσβυτέρα - Πληθαίνουν οι σοκαριστικές καταγγελίες

28 Νοεμβρίου 2022 10:31
Κιβωτός του Κόσμου: Ξέσπασε ο Πατέρας Αντώνιος - «Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί! Ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις;» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πατέρας Αντώνιος τοποθετήθηκε μέσω προσώπου του περιβάλλοντός του σχετικά με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως για την Κιβωτό του Κόσμου. Παράλληλα, την μητέρα του 19χρονου που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια συνάντησε η κάμερα του Open και η Ελευθερία Σπυράκη, με την γυναίκα να αναφέρει πως εδώ και δύο ημέρες, από όταν το παιδί της άρχισε να δέχεται απειλές δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του.

Ειδικότερα, ο πατέρας Αντώνιος, σύμφωνα με την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, δηλώνει τα εξής:

«Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες. Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί. Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα όσο προχωρούν οι έρευνες, διαπιστώνεται ανυπαρξία αποδείξεων, πολύ περισσότερο ενδείξεων για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Γι’ αυτό και αναζητείται η αιτία αυτών των επιθέσεων σε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη στήριξη των παιδιών. Ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις;».

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος σε... αγιογραφία ως Νώε μαζί με την πρεσβυτέρα - Πληθαίνουν οι σοκαριστικές καταγγελίες (Video)

Όταν ο πατήρ Αντώνιος ίδρυε την Κιβωτό του Κόσμου το 1998 κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως 24χρόνια μετά, ο βίος και η περιουσία του θα απασχολούσαν τις Αρχές, με τις καταγγελίες για κακοποίηση και οικονομικές ατασθαλίες να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Ωστόσο, παιδιά και πρώην εργαζόμενοι της Δομής, οι οποίοι καταγγέλλουν τόσο τον ίδιο όσο και στενούς του συνεργάτες για κακοποιητικές συμπεριφορές, μιλούν για έναν άνθρωπο που, στην πορεία, έχασε τον προορισμό του και λειτουργούσε ο ίδιος αλλά και η πρεσβυτέρα με έπαρση και «παπική αλαζονεία».

Ήθελε τα «παιδιά του» να τον λατρεύουν σαν Θεό και να τον εξυμνούν για τη «σανίδα» σωτηρίας που τους προσέφερε.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ζητήσει μια αγιογραφία με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τη σύζυγό του. Στο εκκλησάκι του έκτου ορόφου στη δομή του Κολωνού, τον κεντρικό τοίχο κοσμεί μια αγιογραφία, η οποία αναπαριστά τον πατέρα Αντώνιο σε ρόλο Νώε να καθοδηγεί τα «παιδιά» του μαζί με τα ζώα στην Κιβωτό.

Στο πλάι του, με βιβλική μορφή και αυτή, η πρεσβυτέρα η οποία βοηθά τον πατέρα Αντώνιο να οδηγήσουν τα «τέκνα» τους στη «Γη της Επαγγελίας»... όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Πρώην τρόφιμοι της Δομής περιγράφουν πως κατά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό τους προσκυνούσαν και ασπάζονταν την αγιογραφία του πατρός Αντωνίου μαζί με τις υπόλοιπες εικόνες του Ναού. Ο αγιογράφος έχει αποτυπώσει τη μορφή του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, όπως ακριβώς του Χριστού και των Αγίων της Εκκλησίας.

Δίχως, όμως, φωτοστέφανο. Είναι, ίσως, το μόνο που λείπει από την εικόνα του «Μεσσία» που έπλαθε όλα αυτά τα χρόνια ο πατήρ Αντώνιος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share