Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σήμα κινδύνου από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Ισχυρό κοκτέιλ κακοκαιρίας, αναμένουμε στο τέλος Νοεμβρίου όλη η χώρα...»

Συναγερμός διαρκείας από το μετεωρολόγο

28 Νοεμβρίου 2022 07:46
Σήμα κινδύνου από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Ισχυρό κοκτέιλ κακοκαιρίας, αναμένουμε στο τέλος Νοεμβρίου όλη η χώρα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για την κακοκαιρία, που θα επηρεάσει σταδιακά όλη την χώρα, τονίζοντας πως δε θα είναι και λίγα τα φαινόμενα, τα οποία θα την χαρακτηρίσουν.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, βροχερός θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Δευτέρα (28/11), με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να σημαίνει επίσης το συναγερμό.

Αν και στα περισσότερα τμήματα της χώρας θα επικρατήσουν βροχές, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στη δυτική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ωστόσο ίσως και να σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, οι οποίες όμως θα εξασθενήσουν γρήγορα.

Οι βροχοπτώσεις θα επικρατήσουν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, στις ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου, στην κεντροανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια και τις Σποράδες, την Θεσσαλία, την δυτική και κεντρική Μακεδονία, καθώς και στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι βροχερός.

Οι συνθήκες σε Αττική-Θεσσαλονίκη και η πιο επικίνδυνη ημέρα

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις κατά διαστήματα, ασθενούς έως μέτριας έντασης, οι οποίες θα εξασθενήσουν στο β’ μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6-7 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές από νωρίς το πρωί, οι οποίες στη συνέχεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Αναφορικά με τις επόμενες μέρες, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα επεκταθεί πραγματικά παντού, με πιο επικίνδυνη μάλλον ημέρα την Τετάρτη (30/11), με τον Νοέμβριο να τελειώνει με βροχές και χιόνια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share