Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (27/11)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

27 Νοεμβρίου 2022 08:04
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (27/11)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Κυριακή 27/11! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο μέσα από την εκπομπή «Τώρα Μαζί». Την ίδια στιγμή, ασταμάτητες είναι οι εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου.

Καιρός σήμερα 27/11: Σε ψυχρό κλοιό η χώρα με βροχές και χιόνια - «Καμπανάκι» από Αρναούτογλου και Καλλιάνο

Καιρός σήμερα: Σε ψυχρό κλοιό μπαίνει σιγά σιγά η χώρα μας, κάτι που θα γίνει ακόμη περισσότερο αισθητό από σήμερα (27/11) κι εν όψει του Δεκεμβρίου, που θα μας φέρει προς τον χειμώνα.

Συγκεκριμένα, άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή σε όλη τη χώρα. Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την κεντρική Στερεά, την Εύβοια και από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 με 7 και στα νοτιοδυτικά τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 14 με 17 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τη νύχτα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και από τις απογευματινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κρύο, βροχές και χιόνια βλέπει ο Αρναούτογλου

Κρύο, βροχές σε αρκετές περιοχές και χιόνια σε ορεινά τμήματα της χώρας θα έχει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τον Σάκη Αρναούτογλου να δίνει στοιχεία για ψυχρές εισβολές από τη Ρωσία στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αρχικά ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ έδειξε τους χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν με βροχές το Σαββατοκύριακο, ενώ την Κυριακή αναμένεται χιόνια να πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας σε υψόμετρο ακόμη και κάτω των 800 μέτρων, με την Φλώρινα να είναι πολύ πιθανό «ξυπνάει» στα λευκά το πρωί της Δευτέρας.

Τη Δευτέρα θα εντοπίζονται κάποιες τοπικές βροχές από την Πελοπόννησο έως και τη Θράκη με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση και να θυμίζει χειμώνα, ωστόσο στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται οι νοτιάδες να «γλυκάνουν» λίγο τον καιρό.

Παράλληλα, ένα σύστημα που θα σχηματιστεί στα δυτικά με βροχές δεν είναι βέβαιο αν θα πλησιάσει την περιοχή μας και περισσότερα δεδομένα θα υπάρξουν τη Δευτέρα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε και στις ενδείξεις για ψυχρές εισβολές πολικής προέλευσης από τη Ρωσία στις αρχές Δεκεμβρίου, οι οποίες θα φέρουν για τα καλά τον χειμώνα στην Ευρώπη. Με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα δεν φαίνεται αυτό το κύμα ψύχους να επηρεάζει την Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Χειμωνιάτικο σκηνικό βλέπει ο Καλλιάνος

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Συγκεκριμένα, στη κεντρική και νότια Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές, όπως και στα Επτάνησα.

Στις κεντρικές και βορειοδυτικές περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι άστατος, με έντονες βροχοπτώσεις. Στη Θεσσαλία, στην ήπειρο και στην κεντρική και δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις αργά το βράδυ της Κυριακής.

Στα νησιά του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, καθώς και στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 με 6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις που θα πυκνώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο τέλος της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αργά το βράδυ της Κυριακής. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 5-6 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share