Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ηχηρό μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη: "Να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις – Καμία δικαιολογία για κακοποιητικές συμπεριφορές" (Video)

Τι είπε για την περιπέτεια υγείας της αδερφής του, που πάσχει από τον καρκίνο του μαστού

26 Νοεμβρίου 2022 20:16
Ηχηρό μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια δέσμη κοινωνικών θεμάτων αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στην εκπομπή Καλύτερα δεν γίνεται και στην παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τις φιλοζωικές, τα αδέσποτα ζώα, εκπαιδεύουμε συνολικά την ελληνική κοινωνία για το τι σημαίνει να είναι κανείς φιλόζωος» είπε στο ξεκίνημα της εκπομπής και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υγεία της αδελφής του που – όπως ανακοίνωσε ο ίδιος – πάσχει από καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο.

«Είναι δύσκολο για τον οποιοδήποτε όταν γνωρίζει ότι ένα δικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει καρκίνο ήθελα σε συνεννόηση με την ίδια να δείξω τη σημασία της πρόληψης. Μετά το θάνατο της ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα που έχει και το όνομα της προληπτικών μαστογραφιών. Ξέρω ότι υπάρχει πάντα φόβος: η απάντηση σε αυτό είναι ότι αν πρέπει να βρεις κάτι καλό είναι να το βρεις νωρίς.

Εντοπίσαμε 3000 καρκίνους από τις προληπτικές εξετάσεις σε πρώιμο στάδιο. Η μεγαλύτερη πιστοποίηση είναι οι δεκάδες χιλιάδες γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού» είπε χαρακτηριστικά.

Για γυναικοκτονίες και εξάλειψη έμφυλης βίας

«Είναι ένα σύνολο πρωτοβουλιών για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που πάντα υπήρχε. Οι γυναίκες έχουν το θάρρος πλέον να τα δημοσιοποιούν. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι οι γυναίκες έχουν το θάρρος και τη δύναμη να τα καταγγείλουν. Έχουμε στελεχώσει σειρά από κέντρα ενδοοικογενειακής βίας στα αστυνομικά τμήματα, στελεχωμένα σχεδόν αποκλειστικά από γυναίκες αστυνομικούς. Υπάρχει η γραμμή 15900 24ωρες το 24ωρο και θα έχουμε και την εφαρμογή panic button – κρυπτογραφημένη εφαρμογή στο κινητό ως γραμμή άμυνας αν γυναίκα πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης για Κιβωτό του Κόσμου: Τα παιδιά είναι ασφαλή, στόχος μας να μένουν λιγότερα σε δομές

Για το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με την Κιβωτό του Κόσμου μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, Καλύτερα δε γίνεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «υπάρχει πολύς δρόμους ακόμα» για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε όταν γνωρίζει ότι ένα δικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει καρκίνο» - Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αποκάλυψη για την υγεία της αδερφής του

«Τα παιδιά είναι ασφαλή. Κινούμαστε στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών -όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση. Έχω εμπιστοσύνη στη νέα διοίκηση που με ενθουσιασμό ανέλαβε αυτή την αποστολή. Έχουμε κάνει διαδικασίες για να επιταχύνουμε και τις υιοθεσίες, όχι μόνο την ανάδοχη. Υπάρχει ωστόσο πολύς δρόμος ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε στην Υγεία»

Όσον αφορά τους τομείς στους οποίους η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι είναι κατά σειρά η Υγεία και η Δικαιοσύνη.

«Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα να κάνουμε στην Υγεία. Το ΕΣΥ δοκιμάστηκε στην πανδημία και μετά υπήρχε μια κούραση σε όλους, μια εξάντληση. Οι πολιτικές που θα μας βοηθήσουν πιο υγιή πληθυσμό είναι προτεραιότητα μας. Ένας δεύτερος τομέας στον οποίο έχουμε δουλειά να κάνουμε είναι η Δικαιοσύνη. Υπάρχει η αίσθηση ότι καθυστερεί.. μην ξεχνάμε ότι είναι το καταφύγιο των αδυνάτων. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας σε ότι έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος. Έχουμε εθνική στρατηγική για την ισότητα των φύλων. Θα ήθελα περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ισχύος και στην πολιτική. Για τη συμμετοχή στη Βουλή, παρότι έχουμε περισσότερες γυναίκες στα ψηφοδέλτια, τελικά έχουμε λιγότερες στη Βουλή. Μήπως οι γυναίκες δεν ψηφίζουν γυναίκες;», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από τη φύση μου δεν μου αρέσει πολύ να τσακώνομαι»

Σχετικά με τα σχόλια που δέχεται, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προτιμά να αποφύγει τους τσακωμούς και να συζητά με επιχειρήματα.

«Από τη φύση μου δεν μου αρέσει πολύ να τσακώνομαι! Μου αρέσει να συζητώ με επιχειρήματα», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share