Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κιβωτός του Κόσμου: «Λέει ψέματα η αδερφή μου» – Τι απαντά ο αδερφός της 20χρονης για το περιστατικό στα Γιάννενα

«Πρέπει να εργαζόμαστε γιατί τα έχουμε όλα έτοιμα»

26 Νοεμβρίου 2022 14:14
Κιβωτός του Κόσμου: «Λέει ψέματα η αδερφή μου» – Τι απαντά ο αδερφός της 20χρονης για το περιστατικό στα Γιάννενα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αδερφός της Ευγενίας που αποκάλυψε στο MEGA και στο Live News την εμπειρία της στην Κιβωτό του Κόσμου, Αντώνης, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για το περιστατικό που κατήγγειλε η αδερφή του.

Δείτε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: «Το παιδί ήταν τρομαγμένο, η κοινωνική λειτουργός μας απειλούσε - Με έκλειναν σε κλουβιά για τιμωρία» - Συγκλονιστικές καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ο μεγαλύτερος αδερφός της 20χρονης Ευγενίας, Αντώνης, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την ζωή του στη δομή και απάντησε για το περιστατικό που ισχυρίζεται η αδερφή του ότι συνέβη, στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, όταν, όπως ανέφερε η 20χρονη, παιδαγωγός την έπιασε από τα μαλλιά και της χτύπησε το κεφάλι στο καπάκι της τουαλέτας.

«Ας ξεκινήσουμε αρχικά για το περιστατικό της Πωγωνιανής το 2015. Βγαίνουμε να πούμε ένα περιστατικό το οποίο δεν έχει εξεταστεί. Εσείς που βγάζετε αυτό το πράγμα, έχετε εξετάσει εάν αυτό το περιστατικό είναι όντως αλήθεια; Εγώ ήμουν εκεί στο περιστατικό, από το 2013 με αρχές του 2014, ήμουν στη δομή της Πωγωνιανής μέχρι και τώρα. Δεν είμαι μέσα σαν παιδί, είμαι πλέον σαν εργαζόμενος. Ήμουν στο περιστατικό, το θέμα έχει συνταχθεί από εισαγγελέα, έχει γίνει δικαστήριο, ο άνθρωπος είχε μείνει χωρίς δουλειά, αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο άνθρωπος είναι αθώος και είναι ακόμα στη δουλειά επάνω. Αυτό το περιστατικό δεν ισχύει. Ήταν εκεί μπροστά στο περιστατικό εθελόντρια που ανέφερε τι έγινε, όπως και άλλα παιδιά, το περιστατικό εξετάστηκε», ανέφερε αρχικά.

«Πρέπει να εργαζόμαστε γιατί τα έχουμε όλα έτοιμα»

Για το τι συνέβη με το περιστατικό δήλωσε πως «τίποτα δεν έγινε, ο άνθρωπος τη χώρισε από την κοπέλα και την έβαλε μέσα στην τουαλέτα για να ηρεμήσει γιατί ήταν εκτός εαυτού. Ο άνθρωπος ήταν έξω απ΄ την τουαλέτα, εκεί δικαιώθηκε ο άνθρωπος ότι τον έβλεπαν που ήταν έξω. Απλά κρατούσε την πόρτα για να ηρεμήσει».

«Το θέμα είναι ότι βγαίνει να πει κάτι που έγινε το 2015 και έχει λήξει. Ο άνθρωπος έχει δικαστεί γι’ αυτό το πράγμα, έχει γίνει μήνυση, νόμιμα, κανονικά. Στη δομή αυτή της Χίου που λέει ότι έγιναν αυτά τα πράγματα, δεν ήμουν και δεν ξέρω. Από ότι έχω ακούσει και μου είπε και ο πατήρ, της είπε όντως να τη βοηθήσει να κρατήσει το παιδί, εκείνη όμως ήθελε να φύγει, έλεγε από μικρή ότι δεν νιώθει σπίτι της την Κιβωτό, δεν ήθελε να κάτσει μέσα, ήθελε όταν γίνει 18 να φύγει», είπε συμπληρωματικά ο Αντώνης.

«Για τον 19χρονο που μιλάμε, νομίζω ότι γνωρίζω ποιος είναι. Αυτό που καταγγέλλει για τον πατήρ νομίζω είναι λίγο τραβηγμένο. Είμαι 11 χρόνια στην Κιβωτό και δεν έχω δει κάτι, και εγώ έχω πάει για βραδινά μπάνια με τον πατήρ και σε ποτάμια, δεν έχω δει κάτι. Ήμουν σε αυτές τις ομάδες που έπαιρνε μαζί του ο πατήρ Αντώνιος και έχω πάει αρκετές κρουαζιέρες με τον πατήρ και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Όσον αφορά στις αναφορές που έγιναν ότι έπαιρνε συγκεκριμένα παιδιά μαζί του, πραγματικά γελάω. Τα παιδιά που παίρνουν δεν τα διαλέγει ο πατήρ, τους διαλέγει η διευθύντρια της κάθε δομής. Θα πουν έχουμε 40 θέσεις και από κάθε παράρτημα θα πάνε 10 παιδιά. Οι διευθυντές θα βρουν ποια παιδιά έχουν κάνει αγώνα, έχουν διορθώσει τη συμπεριφορά τους, τα πάνε καλά στο σχολείο, κοιτάνε όλα αυτά. Τώρα τώρα δεν μιλάω με τον πατήρ, αλλά επικοινωνώ καμιά φορά, όχι με εκείνον με κάποιους ανθρώπους που είναι κοντά στον πατήρ Αντώνιο», συνέχισε.

Σχετικά με τις εργασίες που τους έβαζαν να κάνουν ο Αντώνης σχολίασε πως, «Πρέπει να εργαζόμαστε γιατί τα έχουμε όλα έτοιμα, για να βγούμε στα 18 μας και να μπορούμε να δουλέψουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Αυτά που περιγράφουν παιδιά ότι σπάγαμε πέτρες ή δουλεύαμε στον ήλιο, δεν ισχύουν, αυτό που λέτε, ακούγεται σαν φυλακή».

«Εγώ προσωπικά στην δομή της Πωγωνιανής δεν έχω δει περιστατικά απομόνωσης. Δεν ξέρω για άλλες δομές. Μου φαίνεται περίεργο μετά από όλα όσα μας έχει προσφέρει ο πατήρ, να τα λένε όλα αυτά τα παιδιά που κατήγγειλαν», κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share