Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους...» - Ανακοίνωσε τα δυσάρεστα ο Σάκης Αρναούτογλου

Εξέφρασε τη λύπη του ο μετεωρολόγος

26 Νοεμβρίου 2022 11:27
«Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους...» - Ανακοίνωσε τα δυσάρεστα ο Σάκης Αρναούτογλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σάκης Αρναούτογλου ποτέ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της, με μια νέα του ανάρτηση να γνωστοποιεί μια πολύ δυσάρεστη είδηση.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, που παράλληλα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική σκηνή, αναφέρθηκε σε μια καλοκαιρία, που όχι μόνο ταλαιπώρησε τη Σαουδική Αραβία, αλλά οδήγησε και σε θανάτους, με τον ίδιο να εκφράζει δημόσια τη λύπη του για το γεγονός.

Η ανάρτηση του Αρναούτογλου

«Η σφοδρότατη βροχόπτωση που έπληξε την Τζέντα της Σ. Αραβίας την Πέμπτη, ήταν η εντονότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην παράκτια πόλη, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της Σαουδικής Αραβίας (NCM) Hussein al-Qahtani.

Η βροχή την Πέμπτη διήρκεσε περίπου οκτώ ώρες -από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα- και ανήλθε σε 179,7 χιλιοστά νερού (οσο βρέχει στην Αθήνα ένα εξάμηνο) σύμφωνα με τους μετεο-σταθμούς.

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής σε επίσης σύντομο χρονικό διάστημα στην Τζέντα είχε καταγραφεί στο παρελθόν το 2009, με 111 χιλιοστά βροχής.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες πτήσεις καθυστέρησαν και τα σχολεία αναγκάστηκαν να κλείσουν, καθώς η Σαουδική Αραβία προετοιμάστηκε για την καταιγίδα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share