Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Επείγουσα προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου: «Στις επόμενες μέρες πρέπει να περιμένουμε...»

«Καμπανάκι» από τον μετεωρολόγο

26 Νοεμβρίου 2022 10:31
Επείγουσα προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου: «Στις επόμενες μέρες πρέπει να περιμένουμε...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Καλλιάνος μας προειδοποιεί για τον καιρό του επόμενου χρονικού διαστήματος, τονίζοντας πως θα δούμε τον χειμώνα να κάνει την εμφάνισή του.

Για τη σημερινή (26/11) ημέρα, θα επικρατήσουν νεφώσεις στις περιοχές των Επτανήσων, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Θεσσαλίας και στη δυτική Μακεδονία, καθώς και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Τοπικές βροχές αναμένονται σε τμήματα των Επτανήσων και της Θεσσαλίας, με τον Τάσο Αρνιακό επίσης να είναι σαφής ως προς τα φαινόμενα.

Στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα των Σποράδων θα επικρατήσουν μικροδιαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό κατά τη διάρκεια της πρώτου μισού της ημέρας.

Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά στον ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 – 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθεί ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι κι έπειτα θα επικρατήσουν νεφώσεις που θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 – 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Δεκέμβριος με πολύ χιόνι και κρύο: Τα Μερομήνια ξεκαθάρισαν!

Δύσκολος θα είναι ο Δεκέμβριος, σύμφωνα με όσα προβλέπουν για τις καιρικές συνθήκες τα Μερομήνια. Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας που ασχολείται με την ανάλυση τους παρουσίασε μία πρόβλεψη.

Με βάση αυτή αναμένεται να δούμε χιόνι ακόμη και στα πεδινά της Αττικής. Συγκεκριμένα, από τα μέσα Νοεμβρίου έχει αρχίσει να πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία, ενώ ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις έχουν πλήξει πολλές περιοχές.

Η πρόβλεψη αναφέρει ότι το Δεκέμβριο η θερμοκρασία θα πέφτει σταδιακά από τον Βορρά και υπάρχουν πιθανότητες να σημειωθούν πολλές χιονοπτώσεις μέχρι και τα πεδινά τμήματα των ανατολικών περιοχών. Την ίδια στιγμή, οι ισχυροί βοριάδες θα πλήξουν το Αιγαίο και θα υπάρξουν αρκετές βροχοπτώσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης.

Δεκέμβριος με πολύ χιόνι και κρύο: Τα Μερομήνια ξεκαθάρισαν!

Αυτά τα μέσα του Δεκέμβρη και συγκεκριμένα 16 με 17 έως και το τέλος, θα έχουμε σε όλη τη χώρα παρατεταμένο πολικό ψύχος και κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια και στα ανατολικά σε όλους τους νομούς. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τον Βορρά μέχρι και την Κρήτη, καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Γενικώς, κακές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share