Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 26/11: Ψυχρή επίθεση στην χώρα λίγο πριν μπει ο Δεκέμβριος - «Καμπανάκι» από Αρναούτογλου, Καλλιάνο, Αρνιακό, Σούζη και Μαρουσάκη

Πέφτει η θερμοκρασία και προετοιμαζόμαστε για χειμώνα

26 Νοεμβρίου 2022 07:27
Καιρός σήμερα 26/11: Ψυχρή επίθεση στην χώρα λίγο πριν μπει ο Δεκέμβριος - «Καμπανάκι» από Αρναούτογλου, Καλλιάνο, Αρνιακό, Σούζη και Μαρουσάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Το ψύχος αναμένεται να γίνει μόνιμο στην χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα, με το Δεκέμβριο να πλησιάζει και τη θερμοκρασία να πέφτει, μαζί με βροχές για το σημερινό (26/11) καιρό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τo Σάββατο, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και κυρίως στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, που σταδιακά στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, με ορισμένες περιοχές να έχουν ήδη «ντυθεί» στα λευκά.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν αρχικά στη Χαλκιδική και το βράδυ στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας τοπικές βροχές. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, που σταδιακά στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και πιθανόν στις Σποράδες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Κρύο, βροχές και χιόνια βλέπει ο Αρναούτογλου

Κρύο, βροχές σε αρκετές περιοχές και χιόνια σε ορεινά τμήματα της χώρας θα έχει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τον Σάκη Αρναούτογλου να δίνει στοιχεία για ψυχρές εισβολές από τη Ρωσία στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αρχικά ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ έδειξε τους χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν με βροχές το Σαββατοκύριακο, ενώ την Κυριακή αναμένεται χιόνια να πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας σε υψόμετρο ακόμη και κάτω των 800 μέτρων, με την Φλώρινα να είναι πολύ πιθανό «ξυπνάει» στα λευκά το πρωί της Δευτέρας.

Τη Δευτέρα θα εντοπίζονται κάποιες τοπικές βροχές από την Πελοπόννησο έως και τη Θράκη με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση και να θυμίζει χειμώνα, ωστόσο στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται οι νοτιάδες να «γλυκάνουν» λίγο τον καιρό.

Παράλληλα, ένα σύστημα που θα σχηματιστεί στα δυτικά με βροχές δεν είναι βέβαιο αν θα πλησιάσει την περιοχή μας και περισσότερα δεδομένα θα υπάρξουν τη Δευτέρα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε και στις ενδείξεις για ψυχρές εισβολές πολικής προέλευσης από τη Ρωσία στις αρχές Δεκεμβρίου, οι οποίες θα φέρουν για τα καλά τον χειμώνα στην Ευρώπη. Με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα δεν φαίνεται αυτό το κύμα ψύχους να επηρεάζει την Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Συννεφιασμένο... Σάββατο από τον Καλλιάνο

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας το Σάββατο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Συγκεκριμένα, θα επικρατήσουν νεφώσεις στις περιοχές των Επτανήσων, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Θεσσαλίας και στη δυτική Μακεδονία, καθώς και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Τοπικές βροχές αναμένονται σε τμήματα των Επτανήσων και της Θεσσαλίας.

Στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα των Σποράδων θα επικρατήσουν μικροδιαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό κατά τη διάρκεια της πρώτου μισού της ημέρας.

Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά στον ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 – 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθεί ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι κι έπειτα θα επικρατήσουν νεφώσεις που θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 – 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

«Περνά ξώφαλτσα από τη χώρα, αλλά...» - Σκηνικό ανατροπής του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Για βαρομετρικό χαμηλό, που ναι μεν απειλεί την Ελλάδα ερχόμενο από την Ιταλία, όμως δε φαίνεται να μας επηρεάζει τελικά σε μεγάλο βαθμό, μίλησε στο κεντρικό δελτίου καιρού του ΑΝΤ1 ο Τάσος Αρνιακός.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρθηκε στις χειμωνιάτικες συνθήκες που επικρατούν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, αλλά τόνισε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να κινείται σε πολύ φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα θερμοκρασίας και καιρικών φαινομένων.

Δείτε την αναλυτική του πρόγνωση στο παρακάτω βίντεο:

«Από το απόγευμα θα... »: Καταιγίδα από την Χριστίνα Σούζη!

Την ημερήσια μετεωρολογική της πρόγνωση έκανε η Χριστίνα Σούζη για σήμερα (25/11) με την μετεωρολόγο να παρουσιάζει την ανατροπή του καιρικού τοπίου τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα Παρασκευή (25/11) στην Ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη , το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα , μέχρι νωρίς το απόγευμα , θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 , με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Βόρεια έως 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως 18 με 19 βαθμούς.

Το Σάββατο Σε όλη τη χώρα θα υπάρχει λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Ωστόσο από το απόγευμα στα Δυτικά η συννεφιά θα αυξηθεί και στο Ιόνιο θα βρέξει. Οι Άνεμοι θα πνέουν , στο Ιόνιο Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Κεντρικά και Βόρεια Ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές συννεφιές. Οι Άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ , και στο Αιγαίο Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τη Δευτέρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα Ανατολικά και Νότια. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί - Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αττική

Καιρός σήμερα. Γενικά αίθριος. Οι Άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Θεσ/νίκη

Καιρός σήμερα. Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ , με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

"Πάγωσε" το χαμόγελο με την πρόγνωση Μαρουσάκη - Έρχεται νέα επιδείνωση με ψύχος και βροχές (video)

Ήπιος θα είναι σήμερα ο καιρός ενώ από την Κυριακή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα υπάρξει επιδείνωση με περισσότερο κρύο και βροχές, κυρίως Τρίτη και Τετάρτη.

Ο καιρός θα είναι άστατος σήμερα στο Αιγαίο, με βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος στους 18-20. Φλώρινα, Τρίπολη Κάτω Νευροκόπι Δράμας ξύπνησαν σήμερα στους 0.

Στην Αττική εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, με τους ανέμους να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από την υγρασία και τη θερμοκρασία στους 17-18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη καλός καιρός με 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο 26/11 ο καιρός θα είναι καλός και από την Κυριακή, κυρίως όμως από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη, θα συναντήσουμε βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share