Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Περνά ξώφαλτσα από τη χώρα, αλλά...» - Σκηνικό ανατροπής του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Ξεκάθαρος ο έμπειρος μετεωρολόγος

25 Νοεμβρίου 2022 23:58
«Περνά ξώφαλτσα από τη χώρα, αλλά...» - Σκηνικό ανατροπής του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για βαρομετρικό χαμηλό, που ναι μεν απειλεί την Ελλάδα ερχόμενο από την Ιταλία, όμως δε φαίνεται να μας επηρεάζει τελικά σε μεγάλο βαθμό, μίλησε στο κεντρικό δελτίου καιρού του ΑΝΤ1 ο Τάσος Αρνιακός.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρθηκε στις χειμωνιάτικες συνθήκες που επικρατούν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, αλλά τόνισε πως η χώρα μας θα συνεχίσει να κινείται σε πολύ φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα θερμοκρασίας και καιρικών φαινομένων.

Δείτε την αναλυτική του πρόγνωση στο παρακάτω βίντεο:

Δεκέμβριος με πολύ χιόνι και κρύο: Τα Μερομήνια ξεκαθάρισαν!

Δύσκολος θα είναι ο Δεκέμβριος, σύμφωνα με όσα προβλέπουν για τις καιρικές συνθήκες τα Μερομήνια. Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας που ασχολείται με την ανάλυση τους παρουσίασε μία πρόβλεψη.

Με βάση αυτή αναμένεται να δούμε χιόνι ακόμη και στα πεδινά της Αττικής. Συγκεκριμένα, από τα μέσα Νοεμβρίου έχει αρχίσει να πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία, ενώ ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις έχουν πλήξει πολλές περιοχές.

Η πρόβλεψη αναφέρει ότι το Δεκέμβριο η θερμοκρασία θα πέφτει σταδιακά από τον Βορρά και υπάρχουν πιθανότητες να σημειωθούν πολλές χιονοπτώσεις μέχρι και τα πεδινά τμήματα των ανατολικών περιοχών. Την ίδια στιγμή, οι ισχυροί βοριάδες θα πλήξουν το Αιγαίο και θα υπάρξουν αρκετές βροχοπτώσεις στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης.

Αυτά τα μέσα του Δεκέμβρη και συγκεκριμένα 16 με 17 έως και το τέλος, θα έχουμε σε όλη τη χώρα παρατεταμένο πολικό ψύχος και κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια και στα ανατολικά σε όλους τους νομούς. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τον Βορρά μέχρι και την Κρήτη, καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Γενικώς, κακές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share