Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Ψυχρή εισβολή» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Αυτό που έρχεται από τη Ρωσία στις αρχές Δεκέμβρη είναι...»

Έκτακτη προειδοποίηση του μετεωρολόγου για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας

25 Νοεμβρίου 2022 17:39
«Ψυχρή εισβολή» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Αυτό που έρχεται από τη Ρωσία στις αρχές Δεκέμβρη είναι...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κρύο, βροχές σε αρκετές περιοχές και χιόνια σε ορεινά τμήματα της χώρας θα έχει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τον Σάκη Αρναούτογλου να δίνει στοιχεία για ψυχρές εισβολές από τη Ρωσία στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αρχικά ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ έδειξε τους χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν με βροχές το Σαββατοκύριακο, ενώ την Κυριακή αναμένεται χιόνια να πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας σε υψόμετρο ακόμη και κάτω των 800 μέτρων, με την Φλώρινα να είναι πολύ πιθανό «ξυπνάει» στα λευκά το πρωί της Δευτέρας (28/11).

Τη Δευτέρα θα εντοπίζονται κάποιες τοπικές βροχές από την Πελοπόννησο έως και τη Θράκη με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση και να θυμίζει χειμώνα, ωστόσο στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται οι νοτιάδες να «γλυκάνουν» λίγο τον καιρό. Παράλληλα, ένα σύστημα που θα σχηματιστεί στα δυτικά με βροχές δεν είναι βέβαιο αν θα πλησιάσει την περιοχή μας και περισσότερα δεδομένα θα υπάρξουν τη Δευτέρα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε και στις ενδείξεις για ψυχρές εισβολές πολικής προέλευσης από τη Ρωσία στις αρχές Δεκεμβρίου, οι οποίες θα φέρουν για τα καλά τον χειμώνα στην Ευρώπη. Με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα δεν φαίνεται αυτό το κύμα ψύχους να επηρεάζει την Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Στα «λευκά» η Λήμνος: Το «έστρωσε» με χαλάζι

Έντονη κακοκαιρία και χαλαζόπτωση σημειώθηκε χθες στη νήσο της Λήμνου. Οι κάτοικοι του νησιού είχαν πολύ καιρό να βιώσουν και να δουν κάτι παρόμοιο.

Δείτε επίσης τι τραγικό έπαθε από χαλάζι ένα παιδί στην Ισπανία

Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε να βρέχει αρκετά έντονα σε βαθμό που να γίνεται χαλάζι. Στην συνέχεια, η χαλαζόπτωση ήταν σφοδρή, «στρώνοντας» το οδόστρωμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Η εικόνα που απαθανατίστηκε από τους κατοίκους του νησιού έμοιαζε με λες και έριξε χιόνι.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσιεύει το limnosfm100.gr καταγράφει την έντονη κακοκαιρία που έπληξε το νησί. Τόσο η οδική όσο και η πεζική κυκλοφορία με τα συγκεκριμένα καιρικά φαινόμενα ήταν πολύ δύσκολη και επικίνδυνη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share