Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

Πέτρος Φιλιππίδης: «Τόσο καιρό με προκαλούν για να δουν...» - «Έσπασε» τη σιωπή του μετά από δύο χρόνια ο ηθοποιός (Video)

Η σύζυγός του προσπάθησε να τον ηρεμήσει

25 Νοεμβρίου 2022 12:29
Πέτρος Φιλιππίδης: «Τόσο καιρό με προκαλούν για να δουν...» - «Έσπασε» τη σιωπή του μετά από δύο χρόνια ο ηθοποιός (Video)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος δικάζεται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμών, προκάλεσαν τα όσα ειπώθηκαν σήμερα, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη του.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος ηθοποιός, έπειτα από ένταση που προκλήθηκε στην ακροαματική διαδικασία, μίλησε για πρώτη φορά και είπε: «Τόσο καιρό με προκαλούν για να έχω αυτή την αντίδραση. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια. Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου. Θέλουν να δουν αντίδραση»

Νωρίτερα, η ηθοποιός Λένα Δροσακη, που καταθέτει στη δίκη του ηθοποιού, αναφέροντας ότι είχε υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από εκείνον, ερωτήθηκε για το εάν έχει ακούσει ποτέ για βιασμό άλλης κοπέλας από τον Πέτρο Φιλιππίδη. Απαντώντας η μάρτυρας μίλησε για μια περίπτωση, διευκρινίζοντας όμως στη συνέχεια ότι δε μιλά για βιασμό και δε μπορεί να πει το όνομα.

Πρόεδρος: Νομικά δε γίνεται αυτό. Αν γνωρίζεται κάτι πρέπει να λέτε ονόματα, αλλιώς λέτε δεν γνωρίζω.

Δροσάκη: Συγγνώμη δεν ήξερα…

Στο σημείο αυτό ακούστηκε ο Πέτρος Φιλιππιδης ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του και φώναζε «Συγγνώμη; Συγγνώμη;;;». Η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου, τον κάλεσε να ηρεμήσει και να καθίσει ξανά στη θέση του. Στη συνέχεια ζήτησε ο κατηγορούμενος ζήτησε να κάνει μια δήλωση στο δικαστήριο, στην οποία και ανέφερε ότι τον προκαλούν για να δουν τις αντιδράσεις του.

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Αποκαλύψεις Κάτιας Δανδουλάκη - «Έκανε έντονο ψυχολογικό κυνηγητό στη Δροσάκη! Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει ένα βιασμό;» (Video)

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Τη δική της εμπειρία από τη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές», κατέθεσε σήμερα στη δίκη του ηθοποιού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η γνωστή ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη. Παράλληλα, φρίκη προκαλούν οι καταθέσεις δυο γνωστών ηθοποιών για τον κατηγορούμενο και τις εκμυστηρεύσεις της δεύτερης καταγγέλλουσας

Παρουσία πολλών συναδέλφων της που παρακολουθούν την κατάθεση της, ανάμεσά τους οι Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, κ.α, η κυρία Δανδουλάκη αναφέρθηκε στο «ψυχολογικό κυνηγητό» που, όπως είπε, είχε εξαπολύσει ο Πέτρος Φιλιππίδης στην ηθοποιό Λένα Δροσάκη, η οποία επίσης συμμετείχε στην παράσταση όπως και ο κατηγορούμενος, με την ιδιότητα του σκηνοθέτη.

Η μάρτυρας τόνισε ότι από η συμπεριφορά αυτή του ηθοποιού, πέραν της καταπίεσης που προκαλούσε στην κ. Δροσάκη, θα μπορούσε να της διαλύσει το θίασό της. Έτσι, όπως ανέφερε η κ. Δανδουλάκη κάλεσε τον κατηγορούμενο και του ανακοίνωσε ότι η συνεργασία τους θα πρέπει να λήξει.

Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η γνωστή ηθοποιός ανέφερε: «Είχαμε μια συνεργασία με τον Πέτρο σε δυο παραστάσεις. Η τρίτη συνεργασία μας όμως δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, ήταν προβληματική. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσακη.

Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από το θίασο και δεν ήταν η μόνη. Αισθάνθηκα ότι θα διαλύονταν ο θίασος».

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε τον κ. κατηγορούμενο για όλα αυτά;

Μάρτυρας: Τον κάλεσα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση. Ήταν ένας μονόλογος. Εξήγησα ότι έκανα μεγάλη υπομονή. Ότι υπάρχει καταπίεση που δεν είναι ανεκτή σε ένα θίασο. Του είπα ότι φταίει ο ίδιος ο εαυτός του και ότι η συνεργασία μας πρέπει να λήξει. Του ζήτησα να χρησιμοποιήσω το βοηθό του για να μη μείνει χωρίς δουλειά. Μου απάντησε «βεβαίως». Από εκεί και πέρα τελείωσε το θέμα. Λέγαμε στις τηλεοράσεις ότι ο Πέτρος είχε πολλή δουλειά και γι’ αυτό δεν προχωρήσαμε. Δεν επικοινώνησα τι έγινε, γιατί δεν ήταν σωστό για κανένα.

Η κυρία Δανδουλάκη ανέφερε στη συνέχεια ότι δεν χρειάστηκε καν να ρωτήσει τον κατηγορούμενο για την συμπεριφορά του, αφού έβλεπε και η ίδια τι συνέβαινε στο θίασό της. «Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ήταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δε ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ήταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ήταν πέραν του ορίου. Άρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι;

Μάρτυρας: Αυτός είναι έτσι ο χαρακτήρας του. Είναι εκρηκτικός αλλά σε αυτή την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση.

Πρόεδρος: Μιλήσατε με την κ. Δροσάκη;

Μάρτυρας: Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Όταν μου είπε θα φύγω. Της λέω όχι θα φύγει ο Πέτρος.

Πρόεδρος: Πείτε μας για το χαρακτήρα του κατηγορούμενου….

Μάρτυρας: Είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, διασκεδαστικός. Είναι πληθωρικός, αλλά μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα όρια. Μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις.

Πάρεδρος: Ήταν ερωτικού ενδιαφέροντος το κυνηγητό;

Μάρτυρας: Βέβαια. Ερωτικό ενδιαφέρον.

Πάρεδρος: Πως καταπιέζονται ο θίασος;

Μάρτυρας: Όλη η προσπάθεια του να έχει δίπλα του τη Λένα, τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Όποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, έβρισκε και εκείνος τον μπελά του. Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δε γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Υπήρχε βοηθός και την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω!

Η κατάθεσή της κ. Δανδουλάκη συνεχίζεται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share